filme

3 filme de top prezentate la TIFF in acest an

Posted by

Nu stiu cati dintre voi a binevoit sau a avut timp sa urmareasca anul acesta TIFF-ul de la Cluj. Aici au fost prezente o multime de nume sonore din lumea filmului si nume sonere din alte domenii si arii de activitate, printre care s-au facut remarcate si noi capodopere in cadrul acestui festival. In mare parte au fost prezente atat vedete internationale, cat si cele autohtone.

Insa asa cum era de asteptat si-au facut aparitia pe scena si nume ale unor noi capodopere, fie ca vorbim despre filmele de scurt metraj sau de cele de lung metraj.

Filme de scurt metraj promovate in acest an

  • „Scris/Nescris” de Adrian Silisteanu a fost prezentat pentru prima data in Romania, iar asta da o nota aparte festivalului de film de la Cluj, atragand si mai mult publicul cinefil;
  • „Prima noapte” de Andrei Tanase, ce se bucura de succes pe plan international; a fost de asemenea prezentat in cadrul festivalului de film;
  • „Cand afara ninge” – este un alt scurt metraj prezentat in cadrul TIFF de la Cluj, acesta fiind realizat de catre actori romani;

Iar acestea sunt doar cateva dintre numele sonore in ceea ce prieveste filmul de scurt metraj. Si desi nu a fost un eveniment care sa atraga acea categorie de suporteri, acest festival s-a bucurat de un numar foarte mare de personalitati, dar si de oameni pasionati de lumea magica a filmului. Si desi vremea nu a fost intotdeauna pe placul cinefililor, acestia nu s-au grabit sa plece acasa, ci din contra au ramas sa urmareasca peliculele difuzate in aer liber.

Sunt constienta de faptul ca notorietatea acestui festival a acaparat o mare masa de persoane, insa dupa cum stim deja, Clujul in sine poate fi denumit un oras al evenimentelor culturale. Si asta avand in vedere participarea in numar mare la acest tip de evenimente a oamenilor de acolo. Poate ca in viitorul apropiat vom avea parte de evenimente de acest rang si la Ploiesti.

Nu ca aici nu ar fi astfel de evenimente, dar speram ca in curand vor ajunge la fel de cunoscute printre publicul autohton ca cele de la Cluj, cu toate ca unii spun ca astfel de orase si evenimente nu se pot compara. Daca te numeri printre cei care au urmarit festivalul de film de la Cluj iti spun ca ai fost un norocos, avand in vedere lipsa timpului liber pentru foarte multe persoane.

Sunt curioasa cati dintre voi ar merge la cinematograf pentru a vizualiza filmele pe care eu le-am enumerat mai sus sau care ar fi filmele pe care doriti sa le vedeti?