3 flori de primavara ce infloresc tarziu

Posted by

Daca te numeri printre iubitorii de flori cred ca stii deja despre florile despre care eu scriu, aici, si fara ca eu sa le anunt aici. Dar daca totusi iti plac florile, dar nu stii prea multe despre ele iti voi spune ca in acest articol este vorba despre 3 tipuri de flori pentru gradina, care infloresc mult mai tarziu fata de florile de primavara cu care ne-am obisnuit. Iar florile ce infloresc spre sfaritul primaverii sunt:

  • cerceii doamnei;
  • floarea falsa de nu-ma-uita;
  • ceapa decorativa;

Desi cu totii suntem tentati sa ne orientam catre zambile, lacrimioare (margaritari) si lalele, florile de mai sus rezista mult mai mult timp inflorite. Iar despre cele trei plante de mai sus nu sunt foarte multe de sus, mai ales ca ele nu au nevoi speciale, nici macar de o ingrijire mai speciala nu au nevoie. De aceea in paragraful de mai jos am sa va dau cateva detaii despre acestea.

Cerceii doamnei (Dicentra spectabilis) – sunt cunoscuti pentru faptul ca infloresc pe tot parcursul primaverii si chiar pe timpul verii. Nu sunt pretentioase, dar prefera locurile cu umbra. In schimb daca vorbim despre temperaturi, aceste flori rezista foarte bine la cele mai ridicate temperaturi.

Floarea falsa de nu-ma-uita (Brunnera macrophylla) – este o planta iubitoare de apa, iar in zilele caniculare are nevoie de apa si umiditate. Ceea ce este trist la aceasta planta este faptul ca florile acesteia nu rezista foarte mult timp.

Ceapa decorativa (allium) – sunt usor de intretinut, se planteaza de obicei toamna si mai mult decat atat sunt intens colorate. Aspectul acestora ne duce mai mult cu gandul catre artificii.

Poate ca nu sunt la fel de parfumate si de spectaculoase ca celelalte flori dedicate primaverii, dar cu ajutorul lor cu siguranta veti obtine in gradina voastra o pata de culoare. Iar pentru persoanele ce iubesc culoarea verde cele 3 plante de mai sus sunt perfecte.