A fi sau a nu fi

Posted by

Din seria pieselor de teatru vizionate saptamana trecuta, sambata am continuat cu piesa „A fi sau a nu fi” – de data aceasta la teatrul local, Teatrul Toma Caragiu.

Actiunea piesei se petrece undeva prin 1939, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in Polonia, iar personajele principale sunt actorii Teatrului Polski din Varsovia, care trec prin clipe grele din pricina invaziei naziste.

Am remarcat cateva lucruri care m-au impresionat in mod deosebit la aceasta piesa: pentru prima data i-am vazut jucand live pe actorii: Mihai Coada (Dowasz), Cristian Popa (Lt. Stanislav Sobinski), Bogdan Talasman (Gruppenfuhrer Erhardt). Apoi regia: scena pe care au jucat actorii a implicat si locurile din public, mai ales atunci cand nu te asteptai, sau felul in care au fost gestionate diverse scene ale piesei care aveau loc simultan in mai multe locatii. Actorii au jucat foarte bine. Dar, per total, cred ca ceva nu a fost bine, cred ca de vina este momentul in care se petrece actiunea (Heil Hitler! :D).

(foto)