Care este cel mai neplacut eveniment pe parcursul unei casatorii?

Posted by

Indiferent cat de mult am vrea sa tratam cu indiferenta anumite probleme care apar intr-un cuplu, la un moment dat acestea vor excalada si vor produce o ruptura daca acestea nu sunt rezolvate intr-un timp corespunzator. Insa dificultatea unei astfel de rupturi poate fi considerata in interiorul unei casatorii, deoarece in orice moment veti avea nevoie de un specialist in divorturi, de un avocat divort, care sa va indrume. Bineinteles acesta se poate ocupa de intregul proces legislativ pe care il necesita un divort.

Si oricat de neplacuta pare o astfel de chestiune nu intotdeauna lucrurile se pot indrepta inainte sa se ajunga la o astfel de situatie. In mod normal, legea ne permite sa divortam de comun acord, fara prea multe batai de cap in fata unui notar. Insa problemele apar fix atunci cand te astepti mai putin. Si se prea poate ca unul dintre parteneri sa nu fie de aceeasi parere cu jumatatea sa si intr-un final sa nu accepte divortul. Intr-un astfel de caz si situatie se ajunge si la apelarea unui avocat care sa fie specializat in procesul de divort.

De asemenea nu numai acordul divortului poate duce catre un avocat si implicit catre instanta, dar si alte elemente care sunt la fel de importante ca cel legat de acord. Iar in acest sens putem aminti de impartirea bunurilor si partajul care intervine intr-o astfel de ruptura, dar si decizii cu privire la copii, in cazul in care exista in respectiva relatie si familie. De asemenea nu trebuie sa uitam nici de faptul ca in unele situatii se vorbeste destul de mult despre violenta domestica si despre violenta in familie.

Toate aceste elemente trebuie sa le tratam cu o foarte mare atentie, astfel incat respectiva persoana care cere protectie sa nu aiba si mai mult de suferit de pe urma procesului de divort. Chiar daca toate aceste aspecte par incredibile si imposibil sa existe, din pacate realitatea se incapataneaza sa ne arate numai decat contrariul. Si poate ca nu ar fi chiar atat de dificil sa intelegem toate acestea, daca am fi ceva mai mult prezenti in viata noastra si a celor din jur si am luat act de tot ce se intampla, din pacate, pe langa si printre noi.

Cu alte cuvinte chiar daca ne vine greu sa credem toate aceste aspecte dureroase, ele in realitate exista in unele cazuri si nu trebuie sa le tratam cu indiferenta. Si asta pentru ca indiferenta noastra, a tuturor, poate duce la lucruri extrem de neplacute pentru o societate moderna pe care ne-o dorim si in care credem ca ne dezvoltam. Da, putem sa spunem ca in prezent societatea ne cam invata sa fim ceva mai mult individualisti si sa nu ne pese prea mult cu ceea ce se intampla persoanelor din jurul nostru.

Iar la prima vedere aceasta pare a fi costul acestei societati moderne in care traim si in care ne dezvoltam activitatile, indiferent de domeniul lor. Asadar in cele din urma poate ca ar fi mult mai bine si necesar sa privim mai mult la ceea ce se intampla in jurul nostru, iar daca este cazul si situatia o cere sa intervenim atat cat este posibil. Nu se stie niciodata cat am fi putut ajuta daca nu actionam la timp si suntem nepasatori.