Castigatorul concursului: Ce inseamna profesorul ideal?

Posted by

Pentru ca ieri s-a incheiat perioada concursului in care participantii trebuiau sa raspunda, cum credeau de cuviinta, ce inseamna pentru ei a fi profesorul ideal, in urma raspunsurilor primite, am ales castigatorul. Este vorba de Eduard Bindila, pentru ca am considerat ca raspunsul lui a fost cel mai complet.

Toti avem contact in viata cu profesori. Noi ii consideram mai buni sau mai rai. Ii etichetam dupa modul cum predau, dupa modul cum ne invata sa ne maturizam, dupa cum ii vedem cat de profesionisti sunt in domeniul respectiv, dupa cum ne vorbesc, dupa cum se comporta in mediul scolar, dar si in afara lui, dupa cum ne evalueaza, dupa cum ne pica la examene, dupa cum ne apreciaza sau ne dispretuiesc, dupa cum ne incurajeaza sau ne descurajeaza. Si putem vorbi despre asta multe ore in sir. Problema e ca niciodata un profesor nu o sa intruneasca toate aceste calitati. In conceptia mea, nu exista profesor ideal, ci profesor care se apropie de acest portret, la fel ca o asimptota.

Raspunsul castigatorului a cuprins si cuvintele urmatoare care mi-au placut: profesorul ideal este un “parinte” blajin despre care vorbesc cartile, acel “parinte” spiritual care doar printr-o dojana sau o simpla privire te poate face sa te simti prost ca “nu mi-am facut tema”, “nu am invatat”, “am picat un examen”. Si toate astea datorita lucrurilor ce le transmite. Sa fie acel profesor care dincolo de materie, te invata sa fii om.

Premiul concursului, cartea HTML 5, ghidul incepatorului, de Mark Pilgrim, este oferita de Libraria online Libris. Multumim sponsorului si spor castigatorului in invatarea HTML5! 🙂

3 comments

  1. Multumesc mult pentru premiu. Chiar imi va fi de folos, avand in vedere ca lucrez in domeniul abordat de carte.

  2. Buna cartea,am cateva site-uri realizate in html5 dar sunt inca multe de invatat!Am citit-o si eu printre randuri recomand!

Comments are closed.