Ce vrei de la blogul tău în 2013?

Posted by

A mai trecut un an, am păşit deja în 2013. Privim puţin peste umăr, pentru a avea curaj să privim înainte, la ce ne aşteaptă. Toţi ne-am gândit: A fost un an bun 2012? Poate a fost, dar sunt sigur că următorul va fi şi mai bun. Dacă nu am privi astfel lucrurile, dacă nu am avea aşteptări de la viaţă, nu am mai fi umani. Asta ne defineşte, printre altele. Şi ne gândim la asta, fie că este vorba de familie, de carieră, sau pur şi simplu de dorinţe. Tindem către ceva mai bun. Toată viaţa noastră.

Dragoş a formulat o întrebare pe blogul lui: Ce vrei de la blogul tău în 2013? Şi a formulat-o ca pe o leapşă, aruncând-o mai departe şi altora, printre care şi mie. Pentru mine, întrebarea e mai complexă: ce am vrut de la blog şi ce o să vreau mai departe? Spuneam, la un moment dat, ca blogul este un foarte bun mijloc de a mă ajuta să nu mai fiu introvertită. Retrospectiva blogului pentru anul 2012 nu este una cu care să mă mândresc. Pentru anul în curs însă, mi-am stabilit următoarele repere:

Constanţă. Pentru început, mi-aş dori să scriu un articol săptămânal. Dacă voi reuşi cu acest lucru, voi mări „miza”.

Trafic. Nu am fost interesată până acum în mod deosebit de trafic. Ce am observat însă (ca o constatare logică, de altfel), traficul îl ai, dacă ai şi conţinut. Sunt strâns legate între ele.

Conţinut. Fiind un blog personal, axat pe păreri personale despre diverse lucruri, nu am avut stabilit un plan editorial concret. Probabil mai târziu voi include şi partea asta de conţinut. Până atunci, poate voi stabili anumite linii educaţionale pentru blogul meu.

Monetizare. Nu am fost focusată până acum pe această parte. Dar, cum anul trecut am câştigat o sumă modică cu blogul meu, dacă tot am de gând să cresc blogul, voi încerca şi să stabilesc metode de monetizare.

Proiecte speciale. Deocamdată, nu am (alte) proiecte speciale. E suficient momentan să le îndeplinesc pe cele de mai sus.

Leapşa merge mai departe la Vienela Sas, Livia Iuşan si Oana Oprescu, să vedem şi ele ce aşteptări au de la blog în 2013.

Şi nu în ultimul rând, La Mulţi Ani tuturor!