Cum alegi cel mai bun cabinet de consiliere psihologica Bucuresti

Posted by

Motivele pentru care alegi sa mergi la un terapeut pot fi multiple. Oricare ar fi situatia, ajungi la un cabinet sau centru de consiliere psihologica Bucuresti in momentul in care constientizezi ca ai o problema pe care nu o poti rezolva de unul singur, sau cand pur si simplu ai nevoie de o persoana cu care poti discuta liber, de la care poti primi un sfat sau o recomandare.

Cum faci insa alegerea cea mai potrivita? Indiferent daca vrei sa gasesti un cabinet de consiliere psihologica in Bucuresti sau in oricare alt oras al tarii, iti recomand sa ai in vedere criteriile pe care ti le prezint in continuare.

In primul rand, trebuie sa stii pe cine alegi. Terapeutul pentru care vei opta va trebui sa fie specializat pe multiple metode de terapie, astfel ar fi indicat sa te interesezi despre competentele pe care le detine.

In al doilea rand, tine cont de faptul ca vei interactiona cu o persoana. Va trebui sa fii in deplina armonie cu specialistul de la centrul de consiliere psihologica Bucuresti pentru care ai optat. Gandeste-te ca te vei destainui catre aceasta persoana, ca iti va deveni confident si ca veti avea de parcurs un drum destul de lung impreuna. Uneori conteaza mult mai mult persoana cu care interactionezi, decat metoda pe care o foloseste specialistul terapeut respectiv.

Empatia si chiar o alianta intre tine si terapeut sunt elemente ce nu trebuie sa lipseasca, intrucat rezolvarea problemei tale poate fi utila pentru ambele parti, iar ceea ce vei invata tu, va invata si terapeutul si ii va putea ajuta si pe altii care s-ar putea afla intr-o situatie similara tie.

Daca ai ajuns la un centru de consiliere psihologica din Bucuresti si te astepti ca problema pe care o ai sa se rezolve instantaneu, gresesti amarnic. Afectiunea datorata stresului si agitatiei cotidiene, sau diverselor altor motive, nu a aparut nici ea brusc, prin urmare nici inlaturarea sa nu va fi un proces de foarte scurta durata. Nu e ca si cum ai putea pocni din degete pentru a rezolva imediat tot, dar cu siguranta rezultatele benefice isi vor face simtita aparitia daca vei avea putina rabdare.

Ca ultima recomandare, pe langa faptul ca poti cere sfatul unui prieten sau a unei cunostinte pentru a alege cabinetul de consiliere psihologica, afla ca si prima impresie conteaza foarte mult. Atunci cand intri in respectiva incinta, va trebui sa te simti in elementul tau, sa iti priasca ambientul si sa simti ca poti avea o relatie bazata pe comunicare deschisa cu terapeutul.

O mare greseala pe care o poti face este sa te orientezi dupa un cabinet de consiliere psihologica Bucuresti in functie de pret. Tariful nu este relevant, intrucat rezolvarea problemei pe care o ai reprezinta obiectivul cel mai important. Daca vrei si o recomandare din partea mea, unul dintre cele mai bune centre de consiliere psihologica Bucuresti este PsihArt – dar nu trebuie sa ma crezi pe cuvant: intra pe site-ul www.psihart.ro sau mergi pana acolo si vei vedea cu propriii ochi care este ambientul acolo si cum sunt tratati toti cei care trec pragul centrului.