Cursuri de webdesign pentru studenti

Posted by

Am vazut ca pe la Bucuresti se mai fac cursuri de webdesign si grafica computerizata. Se fac pe bani bineinteles, dar ma gandesc ca ar fi foarte util sa existe astfel de cursuri, la nivel introductiv si in programa universitara. Cred ca alaturi de alte cursuri de baza, cum sunt cele de birotica de exemplu, acestea ar completa portofoliul oricarui student in materie de IT si ar fi pregatit mult mai bine pentru momentul in care paraseste bancile facultatii si isi cauta un loc de munca.

Ma gandesc ca dupa ce ai facut un astfel de curs de webdesign, chiar si CV-ul proaspatului absolvent ar putea arata altfel, mai aratos, mai ingrijit si in final sa faca diferenta. In plus, cum toata lumea vrea mai nou sa aiba un site, cred ca numarul de locuri de munca la o agentie de web design ar putea creste in urmatoarea perioada.

Acum sa nu credeti ca ma gandesc la chestii complicate, sau ca e nevoie de un expert in webdesign, angajat de universitate pentru a face astfel de cursuri. Ma gandesc la chestii basic, utilizarea fonturilor, alegerea lor, pozitionarea elementelor intr-o pagina web sau, de ce nu, si pe un afis. Cateva chestii introductive, care sa il ajute sa prinda drag de aceasta meserie si sa il determine sa aprofundeze singur.

De exemplu, eu nu ma pricep la fotografie, dar am invatat cateva lucruri basic de-a lungul timpului, care ma ajuta sa fac fotografiile sa arate cat de cat acceptabil. Cum ar fi chestia aia cu pozitionarea elementului principal intr-o parte si nu in centrul fotografiei. Nici la webdesign nu pot sa spun ca ma pricep, dar am invatat de-a lungul timpului cateva lucruri care ma ajuta in munca mea de zi cu zi.

Acum intrebarea pe care o am este daca exista studenti interesati de un asemenea curs, pana la urma se poate face o cerere, completa niste formulare, discuta cu conducerea universitatii/facultatii, pentru a avea ca rezultat final un astfel de curs in programa universitara. Atentie, e vorba de orice specializare, pentru ca cei de la specializarea Informatica, de exemplu, au ceva de genul acesta prins in programa.

Guest post scris de Dragos Schiopu.

One comment

  1. Ar fi frumos sa avem un curs util, numai sa aibe cine-l preda cum trebuie si sa-i tina laboratoarele calumea, nu cum le tin unii profi punand studentii sa caute pe google scripturi de care n-au auzit in viata lor, sau si mai rau, sa vina doar pt a face prezenta dupa care gata ora.

Comments are closed.