De ce se vopsesc oua rosii de Paste?

Posted by

Daca si tu ai nelamuriri sau apropiati de-ai tai si va intrebati de ce se vopsesc ouale rosii de Paste, raspunsul bineinteles il veti gasi in traditii. Nu cred ca acest aspect al oualelor rosii reprezinta in mare parte vreo problema insa traditia s-a pastrat destul de bine in timp. Si de la batrani am inteles ca acestea se vopsesc in rosu, deoarece reprezinta sangele Mantuitorului varsat pe un cos cu oua adus la crucea sa, in timp ce era rastignit.

Cum foarte multe aspecte legate de traditie nu le putem demonstra si nici nu putem stii daca au fost inventate de anumite persoane, pe acestea trebuie sa le tratam ca atare si de ce nu sa incercam sa le respectam pe cat posibil. Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca fiecare regiune in parte are propriile traditii, cu atat mai mult daca face referire la marea varietate a religiilor.

Pana la urma fiecare are dreptate in felul sau si fiecare dintre noi este liber sa aleaga ceea ce este mai bun pentru el. Insa trebuie sa ne pastram si sa fim toleranti cu ceilalti, mai ales cu cei ce nu impartasesc religia noastra. Si cred ca stiti si voi proverbul – ce tie nu-ti place, altcuiva nu-i face. Oricum daca vom avea suficienta rabdare sa corelam toate datele si informatiile de la fiecare religie in parte vom observa ca mai mult sau mai putin un sambure de adevar exista in toate, cu atat mai mult ca unele dintre ele sunt asemanatoare.

Cat despre ouale rosii am observat ca oamenii sunt tentati sa le vopseasca in toate culorile si in toate nuantele posibile. Pana la urma fiecare isi adopta lucrurile noi in functie de ceea ce il face sa se simta bine, chiar daca unele par destul de exagerate sau poate ca unii realizeaza anumite lucruri exagerate. Recomandat ar fi ca macar o data pe an sa ne respectam traditiile, daca nu putem face asta pe tot parcursul anului.