Esenta Craciunului

Posted by

Cum ar fi daca am putea cumva sa oprim timpul in loc si pentru cateva minute sa ne gandim la esenta Craciunului? De fapt mai bine spun sa ne gandim la semnificatiile lui si nu ma refer la cele biblice. Cand spun de semnificatii vorbesc despre tot ceea ce inseamna si reprezinta pentru fiecare Craciunul. Iar de data aceasta nu am sa vorbesc de goana prin diferite tipuri de magazine in cautarea darurilor perfecte.

Nu am sa vorbesc nici despre sacrificiile pe care le face fiecare femeie in parte pentru a arata impecabil si nici nu am sa vorbesc despre toate acele eforturi pe care le tot facem noi femeile in bucatarie pentru masa de Craciun. Pana la urma toata lista de mai sus presupune eforturi peste eforturi si nimic special pentru cine depune acele eforturi. Sau poate ca aparente un sentiment special apare asa din neant pentru a mai alina sufletele obosite si ingrijorate.

In schimb, Craciunul inseamna familie, fericire, speranta, bucurie si toate acele sentimente frumoase pe care le poti avea langa cei dragi. Spre deosebire de alte zile si momente, aceasta zi chiar este una foarte speciala. Este acea zi in care pentru cateva ore te rupi de munca, de griji, de probleme si de tot ce tie ti se pare urat.

Am asteptat momentele astea atat de mult, mai ales ca in sfarsit vom fi toti acasa in seara de Craciun. Nimic nu poate fi mai frumos decat sa te intorci acasa, langa oameni dragi si la cele mai frumoase amintiri pe care le-ai cules pe parcursul anilor de sarbatori. Pana la urma Craciunul reprezinta bunatate, iubire, siguranta, fericire si familie.

Nu cred ca exista pe lumea asta ceva mai important decat toate aceste elemente sau poate ca ar mai fi ceva, dar despre care voi scrie intr-un cu totul si cu totul alt articol. Sa speram ca timpul si grijile de zi cu zi nu ne va afecta sa mai credem in ceea ce numim esenta Craciunului.