Esti sau nu un jucator?

Posted by

Jocurile de cazino sunt un element prezent in multe dintre filmele hollywodiene, fie ca element central, fie cu scopul de a sublinia idei sau insusiri ale personajelor. Misterul si provocarea ce inconjoara jocurile de noroc sunt de multe ori cadrul perfect pentru construirea unei povesti de succes cu personaje complexe și interesante si o actiune care imbina genial tensiunea rasturnarilor neasteptate de situatie cu dramă, umor și analize psihologice profunde.

https://www.youtube.com/watch?v=H9fyOFefirQ

Un jucător este, și în filme și în viața reală, o categorie aparte. Cei care știu să-și joace șansele la masa de joc sunt de cele mai multe ori și cei care se remarcă și în afara cazinourilor prin succese deosebite. Jucătorii de poker de exemplu, nu câștigă atât din modul în care își joacă toate cărțile primite, cât din modalitatea în care știu să recunoască punctele tari și punctele slabe ale oponenților și să le folosească în avantajul lor. Aceleași abilități îi fac excepțional de buni în joburi care implică vânzări, negociere și în general abilitatea de a citi oamenii.

Tipuri de jucători

Dacă pui piciorul în oricare dintre marile cazinouri ale țării, de la Timișoara, până la București și Constanța, vei întâlni cinci mari categorii de jucători prinși în competiția fără sfârșit a jocurilor de cazino:

jucătorii profesioniști care privesc jocurile de cazino ca pe un job, sunt foarte bine pregătiți si controleazaă mereu atent, atât banii pe care îi investesc cât și timpul petrecut la mesele de joc;

jucătorii sociali ocazionali sunt cei pentru care jocurile de noroc reprezintă o modalitate de relaxare și de petrecere a timpului liber, care nu investesc nici foarte mulți bani, nici foarte mult timp în acest hobby și îl consideră o altă modalitate de a socializa;

jucătorii sociali dedicați reprezintă acea categorie care participă la jocurile de cazino pentru relaxare si distractie, dar sunt mult mai dedicati acestui hobby investind mai mult timp și bani, fără însă a trece în categoria celor dependenți;

jucătorii care caută evadarea de plictiseală și anxietate sunt o categorie aparte care aleg să-și petreacă timpul pe cazinouri on-line sau în cazinouri clasice pentru a scăpa de rutina zilnică și problemele de acasă;

jucătorii compulsivi sunt cei care au pierdut controlul și simt nevoia compulsivă de juca, pariind sume mari de bani și alocând jocurilor de cazino un loc foarte important în viața lor.

Fiecare dintre aceste tipuri de jucători este prezent atât în cazinourile clasice cât și pe site-urile de profil precum PokerStars Casino, care este unul dintre cele mai mari cazinouri on-line din lume și care adună sute de mii de jucători de toate tipurile în fiecare zi. Indiferent că vorbim despre Poker, Blackjack, sau ruletă, PokerStars este site-ul perfect pentru a înțelege diversitatea jucatorilor care pot fi intâlniți în lumea jocurilor de cazino. De la jucători ocazionali ce revin din când în când pentru a petrece câteva minute on-line la un joc de ruletă și până la jucători profesioniști care își demonstrează periodic măiestria la mesele virtuale de Blackjack, PokerStars Cazino oferă una dintre cele mai variate colecții de jucători.

Ce determină succesul unui jucător profesionist

Formarea ca jucător profesionist și ajungerea la acest statut este un proces dificil și solicitant. Un jucător profesionist este acel jucător care este capabil să se pregătească, să evolueze constant și să se adapteze unor circumstanțe mereu în schimbare. Jucătorul profesionist se află într-o continuă evaluare a oportunităților, calculează raporturile dintre risc și câștig și se supune unei autodiscipline de fier.

Cea mai importantă caracteristică a unui jucător profesionist este toleranța la incertitudine și spiritul aventurier, pentru că incertitudinea este ceea ce definește jocul. Oricât de bun ai fi, nu poți fi niciodată sigur 100% că vei câștiga decât după cei ai pariat și ai văzut toate cărțile. Orice jucător indiferent că este profesionist al pokerului sau al meselor de blackjack va înregistra și pierderi.

Momentele de răscruce

https://www.youtube.com/watch?v=1FtJvWSvTS0

Jucătorii care joacă destul de mult timp vor întâlni de-a lungul carierei momente în care vor înregistra pierderi covârșitoare și care îi vor determina să își reevalueze alegerea profesiei. Sunt momente în care încrederea de sine scade vertiginos și se recuperează extrem de greu. Acestea sunt momentele si situațiile care fac diferențierea dintre adevărații jucători profesioniști care reușesc să facă față presiunii psihologice determinată de eșec și cei care fac față doar în situațiile roz.

Momentele în care pierderea este subtanțială, fie că se realizează la un singur joc, fie că este vorba de un șir aparent interminabil de pierderi este testul jucătorilor profesioniști. Sunt momentele care însemană reevaluare la sânge: condițiile de joc, ceilalți jucători, tiparele de pariere, starea mentală și toate deciziile luate începând de a prima parte. Pentru că ceea ce îi separă pe jucătorii profesioniști de cei amatori este încrederea în tehnica de joc și în experiență și convingerea că răspunsul și soluția se află întotdeauna în modul de abordare a jocului, în strategii, atenție și atitudine mentală și niciodată doar în noroc și șanse.