Fă cumpărături PROFI tabil!

Posted by

Prezentare

Dupa ce, la inceputul acestei luni, magazinele PROFI au trecut printr-o lichidare masiva de stocuri, acestea vanzandu-se si la preturi cu 70% din pretul normal, pe data de 13 februarie, o singura zi, toate magazinele retelei PROFI au fost inchise, unii incercand sa deduca motivul care a stat la baza acestei miscari. Dar, dupa cum a spus (facand o citare) si directorul general PROFI Rom Food, Pawel Musial, “Articolele despre moartea mea au fost cat se poate de exagerate!”, pentru ca, imediat a doua zi, pe 14 februarie, magazinele au fost redeschise sub un format diferit: PROFI au devenit magazine de proximitate.

Scurt istoric

Pentru ca eram curioasa cand s-a infiintat PROFI, am gasit pe site ca primul magazin PROFI s-a deschis, spre surprinderea mea, acum 33 de ani, in 1979, in Belgia. In Romania, primul magazin PROFI s-a deschis in anul 2000, iar in anul 2006 erau deja 26 de magazine. Cred ca tot din acel an dateaza si magazinul PROFI din cartierul meu, avand in vedere ca sunt client vechi al acestui magazin, dar am si gasit intr-un ziar local un articol care dateaza din 2006, in care erau trecute preturile la diverse alimente de baza de la diversi retaileri (inclusiv PROFI ); inseamna ca, cel putin din 2006, exista PROFI in Ploiesti. In prezent exista 3 magazine PROFI in Ploiesti: pe strada Malu Rosu nr. 85, pe bd. Marasesti nr.265B si pe str. Lupeni nr 6, Bl N 14, iar la nivel national sunt 107 magazine, dar reteaua este in expansiune.

Avantaje – de ce sa cumperi de la PROFI?

As fi dorit sa le enumar in ordinea importantei lor, dar toate sunt importante:

1. Proximitatea

Din moment ce magazinele PROFI sunt acum magazine de proximitate (dupa cum am spus mai sus), proximitatea este un prim avantaj. Aceasta se refera la faptul ca magazinul se afla in imediata vecinatate a casei. Eu, de exemplu, fac 5 minute pana la cel din cartierul meu. Iar acesta este un avantaj important. Daca ar fi sa compar cu distantele de acasa la alte supermarketuri, distanta aceasta este minima.

2. Sortimentatia

Si acest avantaj este important. Privindu-l tot ca pe o evolutie, in prezent, PROFI ofera o sortimentatie foarte bogata de produse (peste 5000, din care in jur de 4500 fabricate in Romania). Recunosc ca am si unele produse preferate pe care le gasesc doar aici. De exemplu, acum cativa ani, gaseam doar aici un anumit sortiment de mustar care-i placea sotului meu. In prezent, un produs preferat este un anumit tip de ceai verde care imi place foarte mult si pe care nu l-am vazut decat in PROFI (un exemplu doar). Nu mai zic de faptul ca atunci cand am vazut ca au si produse grill si … prajituri :D, chiar am zis wow.

PROFI are in gama de produse si branduri nationale, dar si marci PROFI. Una din ele este marca Proxi, dezvoltata incepand cu anul 2010.

3. Produse proaspete

Indiferent ca este vorba de categoria legume/fructe, sau lactate, sau carne etc., nu mi s-a intamplat niciodata ca acestea sa nu fie proaspete (cum mi s-a intamplat din nefericire la alte magazine sau supermarketuri chiar!).

4. Fidelitatea este rasplatita

4.1 „Banuti pentru clienti fideli”

In prezent, reteaua PROFI are, in primul rand, inca din 6 aprilie 2011, un program de fidelizare bine pus la punct, programul „Banuti, pentru clienti fideli„. Este vorba de un card de fidelitate cu care poti aduna banuti. Cardul se activeaza in 48 de ore de la inregistrarea formularului de inscriere, iar ulterior, pentru fiecare 30 lei cheltuiti, recompensa este de 5 banuti ce vor fi inregistrati electronic pe card. Titularul cardului acumulează banuti suplimentari pentru cumpararea produselor semnalizate corespunzator in cataloagele si in magazinele PROFI. Banutii suplimentari nu sunt conditionati de suma minima de cumparaturi. In functie de numarul de banuti acumulati, titularul poate alege un cadou din lista Cadourilor de Colecţie din magazinul care a emis cardul.

4.2 Lyoness

Magazinele de proximitate PROFI au semnat un acord cu Lyoness astfel ca, incepand cu 20 februarie 2012, PROFI incepe sa accepte voucherele PROFI Lyoness. Asta nu poate face decat sa ma bucure, pentru ca sunt detinatoare a unui card Lyoness de aproape un an.

„Acest pas face parte din politica PROFI de a oferi constant noi avantaje si facilitati clientilor. De acum inainte, membrii Lyoness se vor putea bucura de avantajele acestui sistem folosind in magazinele noastre voucherele PROFI Lyoness de 25 de lei si de 50 de lei create special in acest scop” a declarat Pawel Musial, directorul general PROFI.

Sistemul Lyoness se desfasoara sub sloganul “Bani inapoi la fiecare cumparatura”.

5. Promotii zi de zi

De cand ma stiu, sunt promotii in fiecare zi la PROFI, iar preturile produselor sunt accesibile. Fie ca este vorba de promotii la produse de baza (ulei, zahar, faina), sau la legume sau fructe, sau multe alte promotii, asta e un avantaj destul de important. Aceste promotii sunt aduse la cunostinta clientilor ori prin revista pe care o primesc in cutia postala, ori din reclamele tv, cum este cea de mai jos:

care are motto-ul: Am trait s-o vad si p-asta! si care e … unica in felul ei.

Promotiile PROFI sunt distribuite si pe calea undelor radio, prin intermediul:

6. Radio PROFI

Sincera sa fiu, nu mi-a venit sa cred cand am vazut pe site-ul profi.ro : Asculta radio PROFI! Mie imi place sa ascult radio online, deci nu pot decat sa ma bucur ca exista radio PROFI! unde, pe langa muzica buna, poti fi si la curent cu promotiile zilei! Deci, inca un avantaj!

7. Program non-stop

Urasc aglomeratia din magazine, deci faptul ca unele din magazinele PROFI vor fi deschise non-stop e de apreciat. Sper sa fie deschis non-stop si cel din cartierul meu! Astfel, din comoditate sau pur si simplu din necesitate, voi putea face cumparaturile la PROFI si in miez de noapte.

Pe langa toate avantajele enumerate mai sus, iata inca unul, in caz nu te-ai decis sa-ti faci cumparaturile PROFItabil:

8. Poti castiga un iPad 2

Daca in perioada 15.02.2012 – 14.04.2012 faci cumparaturi la PROFI si te inscrii cu bonul pe site aici, poti castiga unul din cele 34 de iPad-uri 2!

 

Iar la sfarsit, va las sa vizualizati si un filmulet de prezentare, care inglobeaza cateva din avantajele enumerate:

Articolul participa la campania iPad Profi organizata de Blogal Initiative.

One comment

Comments are closed.