Gustari delicioase in cateva minute

Posted by

Chiar daca de aceste sarbatori masa a fost incarcata, inca mai am chef sa  pregatesc o gustare delicioasa. Trebuie sa recunosc faptul ca imi place foarte mult sa-mi petrec timpul liber prin bucatarie incercand sa prepar tot felul de bunatati. Nu stiu cum priviti voi aceasta veste, dar mie chiar imi place in bucatarie sa gatesc una alta, mai ales cand fac prajituri.

Pe de alta parte cred ca toata nebunia asta am capatat-o de la bunica mea. Ea a fost cea care m-a invatat cateva secrete din bucatarie si tot ea a devenit cel mai dur critic al meu in ceea ce ma priveste gatitul. Poate ca partea aceasta  nu este chiar atat de importanta, dar mie imi place foarte mult sa-mi amintesc de acele zile.

Cred ca asta-i farmecul sarbatorilor de iarna sa-ti amintesti de toti cei dragi, chiar daca ei din pacate nu mai sunt langa tine. As fi vrut sa dureze o vesnicie momentele alea in care eram in preajma bunicii. Inca mai cred ca puteam invata mult mai multe de la ea, dar trebuie sa-mi pastrez zambetul pe buze si sa ma concentrez la ceea ce am in prezent.

Chiar ma gandeam la un moment dat sa-i iau toate acele retete din carnetelul ei cel vechi si sa incerc sa le adaptez la aceste timpuri. Sau mai bine spus sa le adaptez in functie de mofturile familiei mele. Cred ca daca as aduna toate acele retete as putea realiza o carte, plina de amintiri si de emotie.

Dar acum ma concentrez pe gustarea pe care vreau sa o fac si nimic nu poate fi mai important in acest moment decat aceasta gustare. Poate ca in scurt timp voi avea toata familia in bucatarie si ne vom bucura impreuna de gustarea ce tocmai m-am apucat de ea. Sunt sigura ca toti vor fi bucurosi pentru asta si se vor infrupta din ceea ce eu pregatesc.