Mai coase cineva elemente din folclor?

Posted by

De curand am vazut pe o pagina de socializare cateva fotografii cu anumite elemente ce m-au intrigat. De fapt, in acele imagini se puteau observa cateva obiecte ce au fost brodate manual cu elemente din folclor. Si cum nu cred ca am vazut de foarte multe ori asemenea broderii in ultima perioada am avut senzatia ca m-am intors undeva in timp pe vremea bunicii.

Si poate ca nu este rau ca m-am intors pe vremea bunicii doar admirand acele imagini, doar ca m-a apucat putin nostalgia vremurilor apuse, in care bunica ne facea noua, nepotilor, pe plac pentru fiecare moft in parte. Insa imi vine tare greu sa cred ca in ziua de astazi s-ar mai ocupa cineva sa brodeze manual asemenea simboluri din trecut si din folclor.

Probabil ca majoritatea fetelor din ziua de astazi habar nu au cum se pot realiza astfel de obiecte si nici nu se gandesc la faptul ca ar putea sa incerce sa lucreze asa ceva. Ceea ce nu este prea bine este de fapt comportamentul nostru cu privire la ceea ce inseamna pastrarea traditiei si a obiceiurilor.

Poate ca aici ar trebuie sa mai lucram putin si sa fim constienti ca este posibil sa ne pierdem o buna parte din trecutul nostru. Iar daca la prima vedere nu pare un lucru, chiar atat de tragic ar trebui sa ne imaginam cum ar arata lumea fara un trecut, fara sa iti cunosti legaturile cu stramosii si bineinteles fara sa stii nimic cu privire la activitatile si obiceiurile acestora.

Poate ca la acest lucru ar trebui sa reflectam mai mult si sa ne gandim cum putem face astfel incat sa nu pierdem elemente importante din trecutul nostru si legate de prezentul si viitorul nostru. Poate ca daca veti observa imaginile de mai jos veti intelege despre ce tip de elemente este vorba in acest articol si despre ce tip de obiecte.