Mai sunt oamenii atrasi de activitatile culturale?

Posted by

Ma intreb cam cate dintre voi au parte de parteneri care sunt cu gandul aproape in permanenta la mai toate acele pariuri online care au stricta legatura cu ceea ce putem numi comepetitii si campionate de fotbal. Dupa cum prea bine stiti eu una nu sunt interesata de aceste aspecte, cu atat mai mult ca am cu totul si cu totul alte metode de relaxare, dar nu pot sa nu observ cum cele mai multe persoane de sex masculin se strang in anumite localuri pentru a urmari o partida de fotbal. Iar acest lucru se intampla cel mai des pe timp de vara.

Cu siguranta cele mai multe dintre voi au observat deja ca mai toate terasele, pe timp de vara, sunt pline ochi pana tarziu in noapte cu persoane ce urmaresc diferite meciuri de fotbal. Trebuie sa recunosc nu-i o ocupatie destul de rea, dar in opinia mea se mai pot face si alte activitati. Si nu vorbesc intocmai de acele activitati culturale, deoarece marea majoritate dintre noi nu mai au timp de acestea si in primul rand nici nu sunt atrasi.

De ce nu mai sunt atrasi oamenii de activitatile culturale?

Se poate spune ca pe timp de vara sunt foarte multe activitati de realizat, mai ales pentru cei care nu locuiesc in oras. Iar in cazul acestora lucrurile sunt de inteles. Insa pentru cei ce locuiesc in oras nu prea se mai inteleg anumite aspecte. Spre exemplu nimeni nu poate fi precis in a spune de ce se fac anumite alegeri cand vine vorba despre o piesa de teatru si un meci de fotbal. Cu siguranta veti observa ca majoritatea oamenilor vor alerga catre ceea ce noi numim sportul rege.

Si este aproape normal sa realizati ca persoanele ce se vor indrepta catre fotbal nu prea mai au chef de piese de teatru, plimbari romantice prin parc sau alte lucruri de genul acesta. Bineinteles ca nu le putem invinovati de ceva, mai ales ca nu suntem in masura sa facem asta. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi este liber sa faca ceea ce isi doreste, indiferent de activitatea sa.

Ba mai mult decat atat nu putem obliga oamenii sa mearga si sa participe la aceste activitati culturale, daca acestia nu-si doresc. Ar fi total nepotrivit daca am face asta si probabil ca n-am face nimic mai mult decat sa-i directionam catre o ura necontenita a ceea ce inseamna cultura.

Pe de alta parte ar fi mult mai indicat daca institutiile culturale ar gasi o cale sa atraga si acest public in salile de spectacol si de ce nu sa-i faca pe acestia sa renunte catusi de putin la meciurile de fotbal. Bineinteles acest lucru, cu siguranta, nu se va intampla prea curand, iar institutiile culturale vor avea ceva munca de lamurire de dus cu acest numeros public.