Nuance Communications lanseaza primele aplicatii Dragon pentru limba romana

Posted by

Fiind interesata de domeniu din diverse motive, cautand acum 1-2 ani soft-uri existente deja pe piata, referitoare la recunoasterea automata a vorbirii pentru limba romana, observam ca acestea nu prea exista. Toate companiile mari (Nuance Communication, IBM, Microsoft) au avut preocupari in acest domeniu si au scos pe piata soft-uri de ASR (automatic speech recognition), cum ar fi: Dragon (Nuance Communications), ViaVoice (IBM), MS Speech Recognition (integrat initial in pachetul MS Office). Problema initiala era ca limbile pentru care se facea recunoasterea vorbirii erau cele internationale (de exemplu engleza, franceza, germana), si nu limba romana.

Astfel ca, atunci cand am aflat ca maine, 8 mai, Nuance Communications lanseaza primele aplicatii de recunoastere vocala si transcriere in limba romana (Dragon Dictation si Dragon Search), acest lucru mi-a starnit destul de tare interesul. Pentru ca o sa ajung maine la eveniment, o sa va povestesc despre aceste aplicatii, pentru ca eu consider ca evenimentul reprezinta un moment de cotitura in noua era a comunicatiei om-masina.

4 comments

  1. Doresc sa achizitionez acest software, Dragon NaturallySpeaking, in scop profesional, dar cu suport de limba romana. Stiti vreun distribuitor in romania care vinde softul si asigura suport tehnic.
    O seara buna,
    Sorin Silvestru

Comments are closed.