O raceala cumplita si cateva remedii pentru ea

Posted by

Sezonul racelilor deja si-a facut marea deschidere si ma intreb cand oare voi scapa si eu de raceala mea cumplita. In afara de faptul ca am tot incercat tot felul de ceaiuri si medicamente nu stiu ce oare as mai putea incerca. Pe de alta parte nu stiu de ce am impresia ca toate medicamentele pe care le-am luat nu isi mai fac efectul. Poate ca din nestiinta mea n-am facut altceva decat sa iau mai multe medicamente decat era necesar.

Sau poate ca eu am senzatia asta desi „bulinele” frumos colorate si tot fac efectul, dar eu sunt mult prea racita ca sa observ ceea ce se intampla cu mine. Ma gandeam ca poate am stat prea mult timp fara sa-mi tratez raceala, iar cand am inceput sa iau medicamente am luat in exces si totul a mers pe dos. O alta problema pe care am observat-o la mine, de una singura a fost aceea ca eu nu port nici fes, cand este frig afara, si nici esarfa.

Ba mai mut decat atat imi amintesc foarte bine cum bunica mea se chinuia sa ma imbrace si-mi tot indesa pe cap un fes pe care eu nu il suportam. Se pare ca acel obicei nici acum nu m-a ocolit, ci mai mult decat atat este cel mai prezent. Iar cu esarfele am cu totul si cu totul alte povestioare numai bune de spus. Dar astazi am sa o spun pe cea mai scurta, caci nu vreau sa va plictisesc intr-o zi asa frumoasa cu ale mele patanii.

In privinta esarfelor am alt obicei prost si anume le pierd pe acolo pe unde merg. Din toata colectia mea de esarfe am ramas doar cu una neagra (pe care o port mereu sau aproape mereu) si una viu colorata pe care am primit-o de la verisoara mea si o indragesc foarte mult (de aceea prefer sa o pastrez). M-am gandit ca atunci cand voi dispune eu de ceva mai mult timp liber ca ar fi cazul sa stau si sa-mi crosetez cateva modele de esarfe.

Mai ales ca de curand am invatat si sa crosetez putin. Primii pasi tot ii fac macar ca voi urmari tutoriale pe internet si tot voi reusi eu sa fac ceva. Pe scurt, cred ca astea sunt motivele pentru care racesc mereu – primul ar fi ca nu am grija suficienta de mine, iar cel de-al doilea ar fi acela ca nu am obiceiul sa port fes si esarfa.

De fapt, esarfe port numai ca le pierd pe drum. In afara de asta nu stiu si nu cred ca mai pot face ceva pentru tratarea racelii mele. Sau poate as putea sa stau un timp in casa la caldura si sa nu mai ies prin frig, poate asa scap si de durerile de cap.