Oare mai mancam sanatos?

Posted by

Nu cred ca am sa ma mai uit vreodata la emisiuni de genul cum poti manca sanatos. De cele mai multe ori cand vreau sa pregatesc ceva sanatos imi dau seama ca orice as  face de mancare nu se poate numi sanatos, asta deoarece majoritatea produselor alimentare contin celebrele „E-uri”. Si atunci ma intreb ce mai poate fi sanatos in zilele noastre.

Fructele nu mai sunt nici ele ce au fost odata, iar legumele iti este si frica sa le mai cumperi, in special iarna, cand nu prea ai de unde achizitiona legumele din sezonul de vara. Nu stiu incotro ne vom indrepta daca vom continua in acest stil. O alta parte proasta a ceea ce se intampla este faptul ca multi dintre cei ce detin un solar sau teren agricol nu au renuntat la ingrasamintele chimice si atunci ma intreb oare cum se poate rezolva ceva in sistemul asta de alimentatie daca toata lumea foloseste chimicale si fel de fel de ingrasaminte chimice.

De curand ma intrebam ce ii pot da nepotului meu sa manance atunci cand ma viziteaza. Habar nu am ce sa-i ofer pentru a nu avea diferite probleme. Si ne mai si intrebam oare de ce suferim diferite transformari si avem imunitatea scazuta, mai ales acum in timpul sezonului rece. Inca mai tind sa cred ca cineva va face ceva si vom avea acele produse bio in adevaratul sens al cuvantului .

Sincera sa fiu nu cred, desi imi doresc foarte mult, ca ceva se va schimba in acest sens, dar cum speranta moare ultima o sa sper ca totul va fi bine. Tot ce mai ramane de facut ar fi sa am grija sa ma feresc de vesnicele e-uri atat cat pot si sa incerc sa gasesc acele alimente care nu au suferit diferite transformari si nu au prea multe chimicale incorporate. In rest nu stiu ce as putea face mai bine de atat.