Ordis, servicii de securitate si paza

Posted by

Cat de atenti sunteti cand vine vorba de securitatea casei? V-ati gandit vreodata sa va montati un sistem de alarma? Dar un sistem de supraveghere video? Ati apela la o firma specializata sau sunteti genul de om care se pricepe la toate si cu manualul in fata e imposibil sa nu stiti sa va faceti singur toata treaba? Acestea sunt intrebari despre care vreau sa discutam astazi si sa vedem impreuna de ce e bine sa te protejezi si sa iti protejezi si bunurile prin sisteme de detectie si prevenire atat a patrunderii prin efractie, cat si a altor calamitati care se pot abate asupra casei tale.

Exista o legenda cum ca hotii se duc doar la cei bogati si ca, daca nu ai nimic de valoare in casa, nu te vor calca niciodata, o chestie total falsa, pentru ca stiu cazuri in care au furat hainele sau alte chestii marunte, pentru ca nu aveau ce altceva sa fure. Sau stiu un alt caz de furt unde hotul a observat ca se poate urca pe o plasa de gard pana la etajul 1 si a intrat pe geamul lasat deschis vara peste noapte. Asa ca amicul meu s-a trezit dimineata fara telefoane si fara ceva mancare in frigider. Chiar ne-am amuzat de faptul ca i-a furat mancare din frigider. Asta in timp ce, la 2 camere distanta, dormeau cu totii linistiti.

Daca ar fi avut un senzor de miscare, centrala de alarma ar fi sesizat imediat faptul ca nu s-a intrat pe usa si ar fi declansat alarma. Pentru ca exista o logica in spate si centrala reactioneaza in functie de ordinea de activare a senzorilor, daca este instalata de cineva care chiar stie cu ce se mananca asta. Motiv pentru care eu va sfatuiesc sa apelati la o firma specializata pentru astfel de servicii.
securiate-casa

 

De exemplu cei de la Ordis ofera servicii de securitate si paza in 14 orase: Bucuresti, Cluj Napoca, Alba Iulia, Targu Mures, Valcea, Sibiu, Sighisoara, Bistrita, Baia Mare, Medias, Deva, Sighetu Marmatiei, acoperind peste 1500 de obiective cu cei 254 de angajati pe care ii are. Ei se pot ocupa atat de partea de instalare a sistemului de alarma, cat si de partea de monitorizare.

Iar mai sus puteti vedea cam care sunt pericolele de care va puteti proteja si cateva tipuri de senzori meniti sa acopere o gama cat mai larga de posibilele probleme care pot aparea intr-o casa sau apartament. Si exista, din cate stiu eu, si senzori de temperatura sau de umiditate. Daca ai obiceiul sa inunzi des vecinii, probabil un senzor de detectie a apei e mai mult decat binevenit. Daca se leaga si cu o valva electrica ce se inchide automat atunci cand se declanseaza alarma pe zona respectiva, deja problema e ca si rezolvata.