Prin Brasovul anului 1892

Posted by

Cum spuneam intr-un post anterior, weekend-ul acesta am avut onoarea de a participa la evenimentul numit Prin Brasovul Meu (#prinBrasovulmeu) a doua editie, organizata cu ocazia implinirii a 120 de ani de cand a luat fiinta prima fabrica de bere Ciucas (sponsorul evenimentului).

Dupa un drum surprinzator de neaglomerat (cum nu este de obicei DN1 spre Brasov, sambata dimineata), impreuna cu Dragos si Kriogen, am sosit in Kronstadt, orasul care a luat fiinta acum aproximativ 800 de ani.

Am fost cazati la Hotel Aro, dupa care ne-am strans cu totii (vreo 25-30 de bloggeri), ni s-a dat cate o statie (doar) de receptie si ne-am imbarcat spre zona Plaiul Foii, o zona foarte frumoasa. Aici am luat cate o gustare la Cabana Plaiul Foii, apoi am fost „antrenati” intr-o vanatoare de trufe; de fapt, noi doar i-am urmarit urmat pe cei doi caini experimentati intr-o astfel de actiune si pe cei doi stapani ai lor. Surprinzator, dar chiar au am facut rost de cateva sute de grame de trufe, suficiente pentru masa de seara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa vanatoarea de trufe, ne-am intors la Brasov, pentru ca ne astepta autocarul turistic pentru un tur al orasului Brasov. Am admirat orasul de la inaltime, apoi ne-am dus sa admiram masinile de epoca. Seara ne-am ospatat la restaurantul traditional Sergiana, infruptandu-ne si din trufele pregatite de cei doi vanatori. Pentru cei care au mai putut, a urmat petrecerea din Times Pub.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A doua zi, am mers la poligonul de tir sportiv de la Teliu, unde Marin Matei, initiatorul si dezvoltatorul poligonului ne-a aratat cum se trage cu pusca si ne-a lasat si pe noi sa ne incercam sansele la tragerea cu pusca la tinta fixa, doborarea talerelor si tir cu arcul. Penultima oprire a fost la biserica fortificata din Prejmer, apoi revenirea in prezent, in Brasovul anului 2012 si drumul spre casa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revenind in zilele noastre si privind in urma, pot sa spun ca evenimentul a fost unul foarte fain, cu oameni la fel de faini, cu care am speranta ca o sa ma mai intalnesc si pe viitor.

Alti parteneri ai evenimentului (afara de cei amintiti mai sus): BrasovTurism.euPensiunea Luiza, International Kira Tours.

Alte poze, care atesta ce am spus mai sus, aici.

3 comments

  1. Braşovul are cu ce să se mândrească. Faptul că bloggerii sunt băgaţi în seamă şi sunt puşi să promoveze un asemenea oraş, arată faptul că social media a devenit un adevărat instrument de influenţă. Felicitări pentru experienţă – data viitoare vreau şi eu!

  2. Si berea?, unde e berea Ciucas de pe masa?, nu am vazut nici o poza… :))) Cred ca a fost distractie maxima, bravo!

Comments are closed.