Sa mai si citim putin

Posted by

Poate ca am mai scris si cu alta ocazie despre carti si citit, dar acum simt nevoia sa mai scriu inca o data despre asta. M-am gandit ca poate in acest fel as mai deschide putin apetitul pentru citit unora. Si chiar imi doresc sa vad oameni pasionati de citit, cu care poti schimba doua, trei vorbe despre diferite volume si romane. Si aici nu vreau sa imi amintesc de acea perioada in care vedeai pe toata lumea cu cartea in mana la metrou.

Sincera sa fiu nu stiu cati s-au bucurat de acest trend si cati s-au bucurat de o lectura adevarata. Pana la urma in viata asta totul este optional si nimeni nu poate obliga pe nimeni sa faca exact ceea ce nu isi doreste. Cam de aceea exista si liberul arbitru de care ar trebui sa ne bucuram de fiecare data cand il accesam. Dar pana lumea va intelege acest lucru va mai dura o perioada si nu stiu cati dintre ei vor avea curaj sa faca intocmai ceea ce ei cred.

Asta se intampla si cu cititul. Se prea poate ca din trend sa devina o obisnuinta, dar la fel de bine se poate ca acest lucru sa se termine, chiar dinainte sa se inceapa. Si cred ca ne-am obisnuit asa – sa luam lucrurile de afara si sa implementam doar ceea ce ne convine noua, caci de altceva nu poate fi vorba.

Nu stiu cate persoane mai citesc in ziua de astazi din pasiune pura si nici nu stiu cati dintre ei mai au curajul sa-si noteze undeva toate dorintele si gandurile pe care le intampina pe parcursul unei zile. Se spune ca vrem sa fim ca cei de afara, ca vrem o tara mult mai moderna si bineinteles sa avem acelasi grad de cultura.

Dar toate aceste lucruri nu se pot realiza daca noi nu vrem sa dam nimic la schimb si mai cu seama sa ne largim orizontul catre lucruri mult mai bine si mai utile. Si mai este ceva, cand fiecare va sta in patratica lui si isi va face treaba in cel mai perfect mod, atunci toate lucrurile pe care ni le dorim se vor realiza. Dar nu stiu de ce am o presimtire ca toate astea vor mai dura o vreme…