scris calegrafic

Scrisul caligrafic – o arta spectaculoasa

Posted by

Imi dau seama ca tot mai multi tineri au uitat ca scrisul are un farmec aparte. Si in momentul asta cand amintesc de scris nu ma refer la continutul pe care il pot purta literele in mare masura, ci la forma scrisului, la forma literelor. Stiu ca acest lucru nu pare un subiect abordat de foarte multe persoane, dar ar trebui sa ne ingrijoreze putin faptul ca am lasat scrisul de mana pe cel digital.

Si cum asta nu mai este o noutate stim cu totii ca mai la indemana ne este o schita de la telefon decat coala de hartie si un pix. Iar asta n-ar fi nimic rau, dar sunt momente in care esti nevoit sa te exprimi prin scrisul de mana. Si de prea multe ori am observat ca in acest prezent scrisul a devenit mai mult o mazgalitura decat un scris descifrabil, ca sa nu mai vorbim de faptul ca cei care au acest scris, in mare parte nu il inteleg nici ei.

De ce avem nevoie de un scris caligrafic?

Desi pare o intreaga nebunie, ei bine sa admitem faptul ca mai degraba avem nevoie mai intai de toate de un scris descifrabil. Daca nu am trai in aceasta era atat de dezvoltata a tehnologiei, probabil ca arta scrisului nu ar fi fost niciodata in pericol de disparitie.

Singurul noroc pe care insa il mai avem este vorba despre acele persoane ce isi dedica timpul si viata pentru acest scop. Si sincer nu cred ca este vorba doar despre acei calugari pe care ii gasim in diverse manastiri si temple asa cum suntem obisnuiti sa gandim.

De fapt, mai sunt persoane, artisti ce le face placere sa exerseze aceasta arta si de ce nu sa o diversifice si sa o imbunatateasca. Iar asta nu poate aduce nimic rau, ba din contra poate fi un lucru foarte bun pentru toata lumea, avand in vedere necesitatea scrisului caligrafic. Si in afara de acest lucru sa nu uitam ca este o arta, o arta destul de pretioasa.