Citeam zilele trecute la Elena Cîrîc pe blog despre un serviciu interesant pe care Orange l-a lansat pentru studentii de la ASE.
Si, citindu-l, am zis wow, dar in acelasi timp m-am intristat ca e doar un caz izolat. As vrea sa existe acest serviciu si pentru studentii de la UPG, dar … sunt sceptica in legatura cu asta, in viitorul apropiat.
Iata despre ce este vorba. Cine este student la ASE si vrea sa fie informat cu privire la notele pe care le primeste la examene, sau daca vrea sa stie modificarile de orar, nu trebuie decat sa-si stie numarul matricol (este trecut in carnetul de student) si sa aiba un numar de Orange, ca sa trimita prin SMS la 273 (tarif normal) acel numar matricol, iar ulterior studentul va primi, gratuit, toate aceste infomatii.
Ceea ce trebuie sa existe totusi, este pagina personala a fiecarui student pe site-ul universitatii, unde se poate autentifica cu un nume de utilizator si parola si astfel poate vedea, si online, situatia sa scolara, semestrial si alte informatii.
Mie mi se pare de laudat o asemenea initiativa si ma gandesc la anii cand eram studenta si asteptam cu infrigurare rezultatele de la anumite examene. Ce ar trebui sa existe, insa, in primul rand? O baza de date a studentilor integrata si in UPG nu cred ca exista, in acest moment, asa ceva. Poate noul rector care va fi ales saptamana viitoare isi va concentra preocuparile si in acest sens. Sincer, as fi interesata sa stiu cati dintre studentii UPG si-ar dori un asemenea serviciu. Poate o sa fac un sondaj, de fapt chiar as vrea sa fac un astfel de sondaj. Si abia apoi, poate sa venim cu propuneri la Orange sau la un alt operator care ar vrea sa puna in practica un astfel de serviciu!
PS: Daca esti totusi student la ASE, vezi ca pe urmatoarele patru site-uri exista un concurs in desfasurare la care se poate castiga un telefon HTC ChaCha; acestea sunt: elenaciric.ro, razvanpascu.ro, idevice.ro si umbluliber.com. O observatie importanta: concursul expira astazi la 23.59!
Exista metode mai simple (si mai putin costisitoare). Se poate face si o aplicatie pentru smartphone-uri sau un site mobil unde fiecare poate intra sa vada nota.
De la se poate pana la a se face concret, din pacate e cale lunga…
Off topic: Dragos ar trebui sa modifice tema asta ca e stresanta, nu retine user, mail, site 😀
On topic: site-ul actual ar putea fi putin modificat astfel incat sa permita si existenta unei sectiuni a studentilor (note online, mesaje importante, chiar si plata taxelor online).
Păi şi ce mă fac dacă uit telefonul la îndemâna părinţilor? 🙂
@DevHell: I-am zis si eu lui Dragos, sper sa aiba timp si de mine :). Mie site-ul actual al UPG nu-mi place, sincer si stiu sigur ca a costat o gramada de bani; sunt de acord cu tine, dar nu eu pot lua acele hotarari…
@Cojo: ha, ha, vrei sa spui la indemana sotiei, poate? 😛 Nu-mi spune ca te-ar fi certat parintii daca picai ex. la PCLP :)) In alta ordine de idei, e pe riscul studentului 😀
In ASE a fost destul de usor de implementat, fiindca baza de date cu studenti o au cel putin din 2007 cand am intrat eu la facultate. Insa abia anul acesta ASE-ul a implementat sistemul SIMUR, iar colaborarea cu Orange a fost…la momentul potrivit. 🙂 Daca n-ar fi avut infrastructura buna ASE-ul, n-ar fi functionat…
@Elena pai asta am zis si eu, ca UPG-ul ar trebui intai sa-si puna la punct sistemul, infrastructura. Pentru ca, altfel, si daca ar fi vointa din partea Orange sau a studentilor, tot degeaba…
wooow carnetul de note este al dvs?
Am fost studentă a facultăţii UPG: O idee de genul, implementată ar fi extraordinară. Vă spun din experienţă că era un calvar să primesc o informaţie ce mă interesa de la secretariatul facultăţii. Sunt de acord, de la teorie la practică este un drum lung, ce poate fi scurtat şi probabil nici nu vă daţi seama că aveţi soluţia în mâini. Propun, astfel o rezolvare. Ştim cu toţii că studenţilor le sunt cerute diferite proiecte. Aţi putea demara centralizarea tuturor datelor, cu acordul rectoratului. Studentii de la Info pot crea o platformă. Este un proiect in care o grupă, nu mă refer la un întreg an universitar de la Informatică se pot ocupa. O situaţie win-win, atât pentru studenţi, cât şi pentru UPG.
Numai bine şi sper să obţineţi un acord al rectoratului în acest sens.