„Ziua bloggerilor” la Teatrul Masca ed. a III-a, cu „Militarul Fanfaron”

Posted by

Militarul fanfaron

Dupa prima ediţie de acum doi ani, urmată de ediţia a II-a de anul trecut, Teatrul Masca a continuat tradiţia (că deja a devenit o tradiţie) cu Ziua bloggerilor cea de-a treia ediţie.

De data aceasta, ne-a fost pusă pe tavă o super comedie, care are avanpremiera abia vineri, 15 februarie, intitulată Militarul Fanfaron. Piesa ne-a luat prin surprindere încă de la început, de la intrarea actorilor în scenă. Ca de obicei – şi ceea ce face de fapt diferenţa între ceea ce vezi la Teatrul Masca şi de exemplu ceea ce vezi la teatrul local (din Ploieşti) – este improvizaţia actorilor, implicarea spectatorului în cadrul piesei (pornind de la simplele cornete cu floricele, până la o măslină aruncată în gura unui spectator lăsat cu gura căscată), totul a fost aşa cum mă aşteptam deja să fie: teatru la superlativ!

 

DS_Aurel Sandu

Am revăzut pe unii din actorii mei preferaţi: Aurel Sandu (în piesă în rolul lui Palaestrio), Valentin Mihalache (Fanfaronul), Cosmin Creţu (Periplectomenus), dar am făcut cunoştinţă şi cu alţii (Ada Dumitru, sau Cristina Panait). Bineînţeles că m-am bucurat că pot să-l felicit şi pe dl Mihai Mălaimare, care face o treabă minunată cu Teatrul Masca şi care ne-a dat nişte speranţe că o să-i revedem şi la noi acasă.

Deşi la Masca am ajuns mereu foarte rar, din multe motive, Dragoş a promis că situaţia o să se schimbe şi că vom încerca să îi vizităm mai des. Mai ales că la această ediţie am fost puţini necăjiţi că nu am întâlnit-o şi pe Alina Crăiţă, pe care o admirăm.

Recomand tuturor celor care au măcar puţin timp şi vor un teatru de calitate, să nu-i ocolească pe cei de la Masca. Aici întotdeauna ne-am simţit şi ne simţim ca în familie!