5 pasi pentru a-ti prelungi domeniul web

Posted by

Sunt multi care in aceasta perioada isi prelungesc domeniul web pentru ca expira. Prin urmare, am decis sa scriu un mic ghid care sper sa te ajute, astfel incat sa faca aceasta tranzitie cat mai usoara si mai lipsita de dureri de cap.

Pasul 1 – Determinarea registrarului actual

Mergi pe domaz.ro si introdu numele domeniului web pe care vrei sa il prelungesti si imediat vei afla data cand expira, dupa apasarea pe butonul “Verifica domeniu / pret”.

Pasul 2 – Datele de acces la domeniu

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai inca acces la domeniul respectiv in contul registrarului actual. In cazul in care nu mai ai parola de administrare a contului tau de la respectivul registrar, cu siguranta are o modalitate de a reseta parola si astfel vei putea obtine acces la setarile domeniului.

Pasul 3 – Prelungirea domeniului sau transferul la alt registrar

In cazul in care esti multumit de registrarul actual si ai nevoie doar de o simpla actiune, respectiv prelungirea domeniului, atunci cel mai probabil ai in zona de administrare o sectiune de “Prelungire domeniu” de unde poti face comanda pe unul sau mai multi ani, pentru a prelungi perioada in care domeniul este activ.
Daca doresti sa te muti cu domeniul la alt registrar, atunci vezi pasul urmator.

Pasul 4 – Generarea cheii de transfer

La setarile domeniului vei avea, pe langa sectiunea de “Inregistrare domeniu” si o sectiune pentru generarea cheilor de autorizare pentru transfer, astfel incat sa poti initia cu ele transferul catre un nou registrar. Cheile de autorizare pentru transfer sunt sub forma unei parole formata din mai multe caractere, care iti va fi utila la pasul urmator.

Pasul 5 – Initializarea procesului de transfer si reinnoirea domeniului

La noul registrar vei avea in zona de administrare un meniu pentru transferul de la alt registrar. Acolo ti se va cere sa introduci numele domeniului pe care vrei sa il transferi si cheia de autorizare pentru transfer despre care am vorbit la pasul 4.
Dupa finalizarea procesului de transfer, care dureaza in principiu cateva minute (se face prin intermediul unor sisteme automate), vei putea face prelungirea / reinnoirea domeniului la fel ca la pasul 3.

One comment

Comments are closed.