Ce echipament de lucru alegi in perioada de canicula?

Posted by

Pentru o buna parte dintre noi, vara nu a insemnat doar concedii, relaxare si o dispozitie foarte buna, ci a insemnat foarte multa munca, sudoare si in cele din urma o grija mult mai sporita cu privire la protectia pe care o oferim corpului nostru. Iar in aceasta privinta, cei care majoritatea timpului lucreaza pe santiere, indiferent de sezon, stiu foarte bine ce le poate aduce perioada caniculara, mai ales intr-o vara secetoasa.

Cu toate acestea, sunt cateva masuri de protectie pe care si le poate adopta si adapta fiecare persoana in parte ce se regaseste in situatia mai sus prezentata. Pe de alta parte, mai sunt si cateva chestiuni pe care acestia ar trebui sa le cunoasca si, eventual, sa si le insuseasca. Iar acestea se refera strict la protectia lor, si anume, mai exact la:

  • echipamente de protectie corespunzatoare pentru fiecare tip de munca ce necesita un astfel de echipament de protectie
  • imbracaminte de protectie – in cazul acestor articole vestimentare, cu totii ar trebui sa avem grija la riscurile pe care ni le asumam atunci cand ne expunem la soare, mai ales daca printre voi se numara si persoane ce au o piele foarte sensibila. Trebuie sa recunoastem ca in acest caz, arsurile provocate de razele soarelui sunt foarte daunatoare pentru organism
  • vesta reflectorizanta – in cazul acesteia ar trebui sa ne obisnuim sa prevenim anumite accidente

De asemenea, acest tip de articole vestimentare sunt recomandate pe timp de noapte si nu numai.

Avand in vedere ca se pot intampla fel si fel de accidente, ar trebui sa intelegi de ce este necesara preventia si ori de cate ori avem nevoie, indiferent de situatie, sa avem la indemana o vesta reflectorizanta.
Iar vesta reflectorizanta nu ar trebui sa faca parte numai dintr-un anumit echipament de protectie, ci ar trebui sa avem in vedere faptul ca ne poate salva viata in cele mai neasteptate momente.

Si chiar daca nu ar trebui sa ne facem griji cu privire la aceste lucruri, cei care sunt indreptatiti in aceasta situatie sa-si faca griji sunt cei ce presteaza o meserie cum este cea de pompier. In cazul acestora, lucrurile sunt mult mai complexe, iar ei au nevoie de echipamente de protectie adecvate in functie de fiecare sezon in parte, dar si de riscul la care acestia se expun.

Deoarece, asa cum am spus si mai devreme, in situatia lor gradul de protectie trebuie sa fie unul destul de ridicat. Si chiar daca anumite masuri de protectie se impun pentru fiecare dintre noi, nu trebuie sa uitam ca anumite persoane au meserii ce impun un astfel de echipament de protectie.

Cu toate acestea, ar trebui ca cei ce nu sunt interesati de prevenirea nenumaratelor accidente sa-si asume riscurile si, de ce nu, sa respecte toate acele prevederi ce iau in calcul si imbracamintea de protectie.
Iar acest lucru este valabil pentru fiecare persoana in parte, caci nu se stie niciodata cand te vei confrunta cu o astfel de situatie.