Află de aici de ce ai nevoie de o clemă de prindere pentru coama acoperișului

Posted by

Atunci când îți realizezi casa visurilor, logica fizicii dictează ca acoperișul să fie cel din urmă clădit. Însă, cu siguranță ai fost prevăzător și ți-ai ales din timp țigla și accesoriile aferente ale acoperișului – știai că acesta poate fi mai sigur și mai rezistent cu ajutorul unor cleme? Este adevărat!

O clema de prindere pentru coama acoperișului este ca o piesă de rezistență. Punctul de întâlnire acoperișului este fragil, fiind predispus la daune atunci când vremea de afară devine prea periculoasă. O furtună puternică poate distruge acoperișul, iar țigla ce se desprinde în momentul respectiv poate deveni un hazard pentru cei din jur. De aceea, este mai bine să îl securizăm și să ranforsăm acoperișul cu tot ce avem la dispoziție.

Diferite cleme pentru diferite părți ale acoperișului

Indiferent de modelul de clamă de care ai nevoie, este important să discutăm mai întâi despre materialele din care acestea sunt făcute și folosul lor. Clemele sunt în principal folosite la securizarea țiglelor de coamă sau ale echipamentului de pe acoperiș precum un paratrăsnet, totodată fără a găuri materialele. Designul acestora le permite atașarea ușoară și pot fi ajustate pentru a se potrivi în funcție de dimensiunile acoperișului, fiind prinse de coamă cu ajutorul unei șipci sau al unui holtzșurub, prins prin orificiul țiglei de coamă.

Materialul din care clemele sunt concepute sunt din aluminiu, vopsite în câmp electrostatic, pentru a le proteja de intemperii și de a le asigura o durată lungă de viață. Aluminiul este, de asemenea, rezistent împotriva coroziunii.

Fiecare clemă poate suporta un anumit nivel de greutate, iar de aceea trebuie să ai în vedere care sunt reglementările din acest domeniu – pentru informații utile și corecte, mai bine este să apelezi la un specialist de la Roof Home Design. În magazinul online roof-shop.ro vei găsi cleme pentru diferite tipuri de țigle – fie de beton sau ceramic.

Coama acoperișului și importanța sa

Coama este acea linie orizontală pe care o vedem deasupra acoperișului. Principalul său rol este de a ajuta materialele de sub el să respire, încurajând aerisirea adecvată a casei. De regulă, există accesorii pentru optimizarea ventilării precum benzi sau capace, ce joacă și ele un rol important nu doar în ventilație, ci și în crearea unui strat impermeabil.

De asemenea, trebuie să te asiguri că o coamă poate susține greutatea întreagă a unui acoperiș. Mentenanța acoperișului sau a coamei poate fi făcută cu ajutorul inspecțiilor regulate.

Atunci când observi probleme ce apar la nivelul acoperișului precum scurgerile de apă atunci când plouă, este important să apelezi cât mai repede la un specialist pentru reparații. Altfel există riscuri și se pot crea și mai multe probleme neprevăzute, precum șubrezirea structurii. Așadar, cu ajutorul echipei de la Roof Home Design, vei putea afla mai multe informații de care ai nevoie și vei face alegerea perfectă pentru acoperișul tău. Cere acum o ofertă de cleme și acordă-i acoperișului o viață lungă!

Contact:

0740.843.297

0771.104.257

office [@] roof-shop.ro