Cateva sfaturi ca sa iti alegi fotograful la nunta

Posted by

Fotografiile realizate de profesionisti la o nunta sunt cele mai exceptionale momente care pot fi surprinse cu ajutorul unui aparat profesional de fotografiere. Fotografiile infatiseaza un cuplu inainte de casatorie, in timpul ceremoniei si dupa moment si surprind cele mai importante clipe din viata ambilor parteneri. De aceea este foarte important sa stii dupa ce criterii iti alegi un fotograf bun. Sunt cupluri care prefera o nunta simpla, cu putini invitati si cu aranjamente cat mai simple si cupluri care sunt mai pretentioase si planifica totul cu mult timp de dinainte ca evenimentul sa aibe loc. Dar bineinteles ca acum depinde de fiecare in parte, de preferintele fiecaruia. Un fotograf profesionist precum Ciprian Lupan vi pe poate explica pe indelete astfel incat fotografiile dvs. de nunta sa pastreze cat mai vi amintirile acestui eveniment fericit din viata fiecaruia.

Ca si tehnologia care priveste fotografia in sine, si practica artei fotografice de nunti a evoluat si a crescut inca de la inventarea formei artei de fotografie din 1826, inventie a lui Joseph Nicephore Niepce. Defapt, o fotografie inregistrata acum 14 ani de zile dupa anul inventiei lui Joseph, poate fi o recreere a camerei foto a nuntii din 1840 a reginei Victoria cu printul Albert. Pana in a doua jumatate a secolului al 19-a, majoritatea oamenilor nu pozau pentru fotografii formale de nunta in timpul nuntii. Mai degraba, ei puteau poza pentru o fotografie formala in cele mai bune haine inainte sau dupa nunta. La sfarsitul anilor 1860, multe cupluri au inceput sa pozeze in hainele de nunta sau angajau un fotograf care sa le faca pozele, la locul unde se tinea nunta.

Avand in vedere natura echipamentului destul de voluminos si a problemelor de iluminare, fotografia de nunta a fost in mare masura o practica de studio pentru majoritatea la finele secolului 19. Cu timpul, tehnologia s-a imbunatatit si totusi, multe cupluri preferau sa se fotografieze doar intr-o singura poza tip portret cand faceau nunta. Albumele de nunta au inceput sa devina ceva banal fata de inceputul anilor 1880 si uneori fotograful includea si momentele surprinse de la petrecerea de nunta in fotografiile pe care le realiza. De cele mai multe ori, in fotografii erau surprinse si darurile de nunta.

Industria fotografiei de nunta este casa multor nume care au castigat respect de-a lungul timpului, nume care sunt, bineinteles, din aceasta industrie. Unele dintre ele au figurat in top 10 cei mai buni fotografi din lume. Aceste cifre reprezinta cresterea istorica a fotojurnalismului, modei, portretele in stil couture si toate elementele digitale din acest flux de lucru. Daca nu iti permiti un fotograf profesionist la nunta ta, atunci poti angaja si unul amator, care poate fi chiar un membru din familie. Mai jos am sa va dau cateva sfaturi in acest sens.

Cel mai important, inainte de toate, sa va ganditi ce anume vreti sa surprindeti din toata ceremonia si nunta propriu zisa care sa va desfasura. Este foarte important acest lucru deoarece, cu siguranta, nu vreti sa omiteti un moment foarte important si asta sa realizati de abia dupa ce s-a incheiat evenimentul. Pentru ca in timpul ceremoniei si nu numai, se poate crea un haos si fiecare este focusat asupra a ceea ce face, fie ca e prins in discutii sau fie ca danseaza, membrul de familie care este nominalizat sa faca pozele poate sa stranga tot grupul de invitati si sa ii surprinda intr-o poza de familie foarte reusita, asta cand reuseste sa ii faca pe toti atenti si cand coordoneaza treburile asa cum trenbuie. Daca vreti sa aveti poze din diferite locatii, ganditi-va la ele de dinainte de marele moment, ca sa va scuteasca de neplacerile care se pot crea pe parcurs. Pregatirea echipamentului cand vine vorba de a realiza fotografiile de nunta poate crea si batai de cap, de aceea este absolut necesar sa iti faci si un plan de rezerva, sa ai baterii la tine, incarcator, memorii pe care sa stochezi fotografiile etc.

fotograf29nunta-bucuresti-Ciprian-Lupan

Fotografierea micilor momente ca cea a inelelor de nunta poate fi un detaliu care este imposibil sa il omiti daca vrei ca totul sa iasa peferct. Meniurile de la masa, aranjamentele florale, intreg decorul pot fi surprinse si acestea fac, la fel, parte din micile detalii care sunt legate de evenimentul important din viata unui cuplu.

Pentru marele moment, poti sa imprumuti si o camera foarte buna, la care sa folosesti alte lentile si cu care poti realiza fotografii si din alte unghiuri. Cand se surprind momentele din timpul nuntii, trebuie sa te ingrijesti de multe aspecte, sa surprinzi ceea ce conteaza si ceea ce cuplul doreste, pentru ca si micile detalii au insemnatatea lor si nu trebuie sa fie de neglijat faptul de a le capta si pe ele. In timpul desfasurarii nuntii, sa te astepti si la momente mai putin placute, cum ar fi o ploaie puternica sau chiar o furtuna. Totusi, si aceste momente care sunt legate direct de vreme pot fi surprinse intr-un mod ideal, care sa infatiseze placut nunta si invitatii. Cu alte cuvinte, daca vrei o nunta ca in povesti, o poti avea si cu un fotograf amator, care iti poate fi chiar cel mai bun prieten sau chiar una dintre rudele prezente.