gradina

Cele mai frumoase gradini

Posted by

Cele mai frumoase gradini din jurul caselor, de obicei sunt cele ingrijite. Insa o stare aparte reusesc sa-ti transmita cele ce sunt cu adevarat capodopere de arta. Desi la noi in tara sunt foarte putine gospodarii ce sunt tentate sa se ocupe mai mult de aspectul gradinilor lor, mai gasesti cateva care sa te faca sa intorci capul. E adevarat si faptul ca avem o tara destul de frumoasa nativ, numai ca neglijenta oamenilor, in general, face din aceasta frumusete, una palida si demna de  mila.

Pe moment putem spune ca ne satisfacem aceasta nevoie de a vedea gradini frumoase numai la acele case de lux, la diverse hoteluri, restaurante sau pensiuni. Inca ma mai gandesc daca si la noi, gardurile obisnuite din lemn, plasa sau beton vor fi inlocuite cu adevarate gardulete vii, care sa te faca sa zambesti atunci cand le privesti.

Nu stiu cate dintre voi s-a gandit la aceasta chestiune, dar cu siguranta o gradina cu un gazon ingrijit, cu diversi arbusti prin imprejurimi, cateva randuri de flori si cateva exemplare de pomi fructiferi dau mult mai bine decat o gradina plina cu buruieni, fara arbori si arbusti si cu gardurile ce o imprejmuiesc daramate. Pe cea din urma o putem considera o adevarata darapanatura si iti va fi si mila sa privesti acea zona.

Stiu ca in cele ce urmeaza voi fi destul de dura si voi spune ca nu prea cred faptul ca vom avea si noi gradini splendide asa cum amenajeaza locuitorii altor state. Nu cred ca va pasa cuiva atat de mult incat sa mobilizeze o masa mare de oameni si sa realizeze acele frumoase gradini pe care le intalnesti foarte des in filmele americane.  Chiar daca mai dai peste 2 sau 3 persoane pasionate de gradinarit si se straduiesc sa obtina rezultate excelente in aceasta privinta, totusi este mult prea putin.

Inca nu stiu sigur de ce vom avea nevoie pentru a incepe si noi de undeva, pentru a face acel ceva atat pentru binele nostru cat si pentru binele celorlalti. Si pentru ca tot am vorbit de gradini frumoase am sa va las aici cateva fotografii ce pe mine m-au inspirat si mi-au dat o stare de bine.