De ce nu sunt de acord cu faptele unor părinți?

Posted by

Ce părere aveți despre studiourile de videochat? De fapt, întrebarea mea era ce părere au părinții despre aceste studiouri de videochat care sunt din ce în ce mai multe și în același timp mai aproape de centrele universitare. Ca să fiu sinceră nu am nimic împotriva acestora, însă parcă sunt din ce în ce mai aproape de universități ceea ce nu mi se pare normal sau etic. Totuși știm că au nevoie de domnișoare pentru a-și putea continua activitatea și mai știm și că o bună parte dintre aceste domnișoare sunt atrase de veniturile mari pe care aceștia par să le confirme.

Însă întrebarea mea rămâne aproape fără răspuns când vine vorba despre părinți și aici nu vorbesc doar despre părinții acestor domnișoare, ci de toți părinții studenților care se presupune că au în grijă educația și protecția acestor tineri. Și cu toate astea am întâlnit din ce în ce mai des părinți, care dau semnale că nu le-ar păsa de ceea ce fac ai lor copii și din contră i-ar îndruma către aceste lucruri și către metodele ușoare de a obține bani, dar uită și nu se gândesc cât de morale sunt sau nu toate aceste joburi.

Ceea ce este drept este faptul că într-o țară ca a noastră când salariile sunt mici, impozitele mari, iar veniturile nu sunt nici sigure nici garantate te gândești de fiecare dată ce poți face pentru a avea parte de un trai zilnic cât de cât decent. Toate aceste lucruri le putem blama, putem scrie despre ele toate lucrurile urâte, însă uită că și acele persoane ca și noi de exemplu au aceleași nevoi și poate că unii au nevoi mult mai multe sau mai mari decât ale noastre.

Întotdeauna ne-am învățat să ne raportăm la ceea ce facem noi, doar la ceea ce credem noi și prin urmare uităm cât de important este să-i sprijinim în primul rând pe ceilalți. Cu toate că recunosc nu sunt de acord, spre exemplu, cu acei părinți care își împing fetele către videochat Iași, dar asta este doar părerea mea personală, iar în final fiecare dintre noi are dreptul să trăiască așa cum își dorește. Da, singurul lucru de care trebuie să țină cont este să nu deranjeze pe nimeni și nu cred că acest gen de lucruri ar putea deranja pe cineva, cu atât mai mult pe acele persoane care își văd de treaba lor, au propriile principii și în mare parte văd lucrurile și lumea din jur cu totul și cu totul diferit.

Poate că ar trebui ca mai înainte de toate să ne gândim la toate aceste aspecte, indiferent dacă ne convine ce fac anumiți părinți sau dacă nu suntem pe aceeași undă cu deciziile pe care aceștia le iau cu privire la copii lor, în special la fetele lor. Menționez că aceasta este doar o părere strict personală și nu am nimic cu cei care încurajează astfel de lucruri sau care cel puțin te trimit cu gândul la astfel de chestiuni, pe care eu nu le pot considera morale, drepte, corecte și coerente.