lucrare licenta

Informatii utile pentru cea mai importanta lucrare

Posted by

Sunt momente in care iti doresti ca cineva sa te ajute sa-ti realizezi lucrarea de licenta sau macar sa-ti descrie toti pasii pe care ii ai de facut. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca multi dintre studenti sunt putin descurajati atunci cand vine vorba despre documentarea lucrarii, cat si despre asezarea acesteia in pagina. Nu este usor sa-ti aranjezi lucrarea in conditii optime de prezentare, mai ales daca nu esti obisnuit cu asta si mai ales daca pana in acel momnet nu ai mai facut acest lucru.

Si desi se poate compara cu un referat mult mai elaborat lucrarea de licenta este mult mai mult decat atat. Ai putea spune ca sunt atat de multe puncte de atins aici, in aceasta lucrare incat nu ai avea suficient timp sa stai sa o realizezi. Si cam acest lucru se intampla si in cazul tuturor acelor disertatii facultate, mai ales ca de obicei te incurci in detalii tocmai la final. Dar cred ca cel mai bine ar fi ca mai inainte sa te apuci sa strangi informatii sa ai in vedere cateva etape care ti-ar fi de ajutor.

Ce poti face pentru a avea infromatii corecte in lucrarea ta de licenta?

Stiu ca de obicei tinerii apeleaza la platformele online pentru a gasi informatii pentru lucrarea lor, iar asta nu este nimic rau, doar ca o parte din studenti cam uita cat de important este sa treci sursa in lucrare de unde te-ai inspirat sau ai cules diferite citate.

In afara de asta nu se mai tine cont de sursele de informare, chiar daca nu mergi intr-o biblioteca pentru ati lua notite din carti trebuie sa ai in vedere macar numele unor volume importante pe care sa le treci in bibliografia ta. Si chiar daca pentru unii nu este intocmai placut sa se obisnuiasca sa-si treaca titlurie cartilor in blibliografie asa cum sunt in astfel de lucrari de licenta trebuie sa te obisnuiesti.

In general tinerii sunt atrasi ca un magnet de primele informatii care le apar in cale fara sa se asigure inainte daca respectiva sursa de inspiratie este una adecvata si cu informatii adevarate. Informatiile din online sunt foarte variate, dar daca esti putin atent la ceea ce selectezi s-ar putea sa eviti toate neplacerile.

Un alt lucru inportant pe care trebuie sa-l iei in calcul atunci cand iti realizezi lucrarea este acela legat de structura acesteia. Chiar daca tu nu pui mare pret pe acest lucru, fara o structura bine evidentiata in lucrare si o asezare in pagina cat mai corecta lucrarea ta nu va primi o nota considerabila. Iar munca ta se poate dovedi a fi in zadar, chiar daca tu nu iti doresti acest  lucru.

Plus ca in functia de tema abordata mai sunt si lucruri tehnice pe care ar trebui sa le iei in calcul, definitii pe care sa pui accentul, paragrafe bine definite, titluri, intertiluri si tot ce tine de aspectul unei lucrari bine structurate cu informatii foarte importante.

Asa cum am spus si mai devreme sunt lucruri simple, dar care la momentul oportun fac diferenta si  te pot ajuta in diferite situatii. Ideal ar fi sa iti pastrezi originalitatea si sa te bucuri de informatiile pe care le gasesti pe diferite platforme educationale ce-ti stau la dispozitie.