Românii sunt deosebiţi

Posted by

 

 

 

 

La propunerea lui Costin, de ieri a început o campanie pe blogguri – Românii sunt deştepţi. Iniţiativa pleacă, de fapt, de la o campanie Rom (www.romaniisuntdestepti.ro) şi având la bază sugestiile făcute de motorul Google, atunci când se tastează cuvintele „romanii sunt„, iar rezultatele (prezente) se referă la o serie de „epitete” negative care nu ne fac cinste.

Aşa că haideţi să îmbunătăţim imaginea noastră, a românilor, (măcar) pe internet.

Dintotdeauna românii au fost renumiţi pentru ospitalitatea lor, pentru hărnicia lor, pentru isteţimea lor (uită-te prin cărţile care au scris istoria). Partea cu ospitalitatea este într-adevăr mai recunoscută în unele zone (Bucovina, de exemplu) decât în altele. Dar câţi români nu au câştigat premii la concursuri internaţionale, olimpiade, în orice domeniu (artă, ştiinţă, chiar şi concursuri de frumuseţe :D)… Păi, faţă de alte popoare, românii sunt chiar deştepţi, sunt deosebiţi. Într-un articol recent, chiar vă arătam ce părere au americanii, părere referitoare la întrebarea: dacă trebuie predată matematica în şcoli… No comment!

Până acum, următorii sunt de părere că:

Românii sunt oameni buni (manafu.ro);

Românii sunt nişte oameni de vis (chinezu.eu);

Românii sunt inteligenţi (zoso.ro);

Românii sunt deştepţi! Hai s-o facem! (cabral.ro);

– şi mulţi alţii…

L.E. O listă destul de completă cu bloggerii implicaţi în această campanie o puteţi găsi aici.

V. Ianţu susţinea acum 3 luni chiar, că Romanii sunt deştepţi: „Sunt mândru pentru că ştiu că românii sunt destepţi, oricât de mult ne-ar plăcea să ne scufundăm propria corabie şi să susţinem contrariul …”

PS. Scopul acestei campanii este „să schimbe rezultatele auto-complete-ului pe care ti-l returneaza google atunci cand scrii “romanii sunt”, “romanians are” sau “les roumains sont” ” (cabral.ro)

6 comments

  1. :)) Campania n-a inceput la propunerea lui Costin:) ci din initiativa ROM, la care s-au alaturat toti cei carora le-a placut mesajul ei, inclusiv Costin, eu si alte cateva zeci de bloguri.

  2. N-ai citit cu atentie… Am zis: „Iniţiativa [adica a lui Costin] pleacă, de fapt, de la o campanie Rom […]”.

  3. dar eu vreau sa stiu Haotiku de ce nu a bagat articol? Ca gest asa, chiar daca la el ar fi fost ceva de genu „romani sunt deosebitii”

  4. Felicitari tuturor celor care se implica in aceasta campanie…..Da Romanii sunt deosebiti, Romanii au suflet de aur , Romanii sunt ospitalieri…..etc.. Daca am fi mai rai poate am fi mai respectati, asa ne calca toti in picioare,trebuie sa luptam, trebuie sa demonstram la toti cum sunt Romanii…..

Comments are closed.