Un microscop digital portabil ar putea fi o idee mai practica in dotarea laboratorului?

Posted by

Odata cu trecerea anilor, stiinta a avut parte de o dezvoltare perpetua, dar continua sa se actualizeze si in prezent. Daca in trecut nu exista un numar prea mare de instrumente pentru cercetatori, in ziua de azi avem la indemana zeci de variante de unde sa alegem produse pentru dotarea laboratorului. Laboratorul este un loc de o complexitate mare, a carui amenajare reprezinta o adevarata provocare, mai ales atunci cand nu stim de unde sa incepem.

Tocmai aceasta varietate de produse ce lovesc din toate partile ne ingreuneaza decizia pe care trebuie sa o luam atunci cand vrem sa punem la punct mobilierul si accesoriile din laborator. Pentru astfel de situatii trebuie sa alegem produse de calitate, de la furnizori autorizati care sa garanteze ca produsele achizitionate vor avea o durata lunga de viata si ne vor face munca mai usoara.

Pentru cei din domeniu, exista Amex Lab, un furnizor cu renume de echipamente si consumabile pentru laboratoare ce isi desfasoara activitatea atat in tara, cat si in afara acesteia. Aceasta reprezinta una dintre locatiile pe care le are compania mama, impreuna cu sediile din Serbia si Bulgaria.

Amex Lab detine un stoc surprinzator de produse

Atunci cand amenajam un laborator de cercetare sau testare trebuie sa stim ca acest proces implica o multime de pasi, aprobari necesare, incadrarea intr-un anumit buget, iar acestea cumulate fac ca procesul sa fie unul lung si anevoios. Ideal este ca sa ne procuram toate cele necesare dintr-un singur loc, insa cum este posibil acest lucru? La Amex Lab putem gasi acum un stoc diversificat de produse, ce ne vor fi de mare ajutor.

Alegerea dotarilor pentru un laborator implica nu doar achizitia in sine, ci si necesitatea ca produsele alese sa fie conforme cu anumite standarde, sa se ridice la nivelul unor asteptari. De aceea, indiferent ca este vorba de un microscop digital, un evaporator sau distilator, toate acestea trebuie sa aiba o calitate adecvata pentru un loc unde au loc cercetari.

Microscoapele sunt nelipsite intr-un laborator

Inca de cand eram mici, atunci cand auzeam cuvantul stiinta, mintea noastra zburda aproape instantaneu la un microscop. Asta se intampla mai ales cand ne uitam la desene animate si eram fascinati de tot ce inseamna lumea stiintei si a descoperirilor stiintifice.

Acum, cand am crescut si am intrat in acest domeniu, am realizat ce este, de fapt, stiinta, si privim parca cu alti ochi necesitatea unui microscop de calitate in procesul de cercetare. Un microscop potrivit nu este usor de gasit, insa trebuie sa stim, mai intai, unde sa il cautam. Putem face asta intr-un loc ce pune la dispozitia clientilor o gama larga de microscoape, printre care le amintim pe cele monoculare, binoculare si digitale, insa lista poate fi continuata. In continuare putem descoperi cateva informatii despre microscopul digital ce pote fi achizitionat de la Amex Lab. Un microscop digital are rolul de a observa suprafete de diferite feluri, iar anumite produse prezinta beneficiul de a transfera informatiile studiate pe un gadget personal, unde se pot stoca atat poze, cat si videoclipuri ale probei investigate. In anumite cazuri, daca spatiul de pe dispozitiv este unul insuficient, se poate introduce un card de memorie direct in microscop. De asemenea, microscopul digital are avantajul de a fi portabil, iar, astfel, faciliteaza munca.

Desfasurarea corecta a activitatii dintr-un laborator se datoreaza in principal instrumentelor corect alese, dar mai ales calitatii acestora. Detalii suplimentare despre Amex Lab descoperiti accesand pagina oficiala.

Contact:

comenzi@amex-lab.ro

Intrarea Titan, Nr. 10

sector 3, Bucuresti