5 semne ca ai nevoie de ajutorul unui psiholog

Posted by

In viata fiecaruia vin perioade greu de depasit, in care stresul, supararea, oboseala, anxietatea si alti astfel de factori ne impiedica sa vedem partea frumoasa a lucrurilor. De altfel, este si normal sa trecem prin astfel de stari, insa potrivit este sa stim sa le intampinam cu atitudinea pozitiva, pentru a nu fi coplesiti de ele.

Identificarea si solutionarea oricarei nereguli instalate la nivel mintal ar trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi. Deseori ne supunem inutil unei suferinte continue, iar asta nu este deloc benefic pentru sanatatea noastra. Orice mica suparare poate degenera; de aceea, identificarea cauzelor si remedierea lor sunt absolut necesare. Cu cat mai repede luam masurile cuvenite, cu atat mai mai usor ne va fi sa depasim piedicile si dificultatile prin care trecem. Este intr-adevar necesar sa depunem un anumit efort pentru a reveni la starea de bine atat de mult tanjita, insa nu unul imposibil. Iata cateva dintre semnele care iti indica faptul ca ai nevoie de ajutorul unui psiholog:

1 – Simti totul la intensitate maxima – din cand in cand oricine se mai infurie, mai experimenteaza stari de tristete sau stres. Problema nu este ca si tu le ai, ci ca acestea sunt din ce in ce mai dese si mai intense. Este un semn ca ceva nu functioneaza cum trebuie. Ei bine, cel mai bine in acest caz este sa incerci sa iti dai seama de ce se intampla asta si cine te poate ajuta cel mai bine in acest sens, daca nu chiar un psiholog experimentat?

2 – Trauma suferita are urmari in ceea ce priveste concentrarea – ori de cate ori se intampla ceva care nu este asa cum ne-am fi dorit, suntem marcati de respectivul eveniment. Ei bine, psihologul ne poate ajuta sa intelegem de ce acesta a fost firul evenimentelor si cum am putea sa depasim o astfel de stare. In astfel de clipe somnul devine problematic, singuratatea dureroasa si puterea de a ne desfasura activitatile zilnice corespunzator extrem de ingreunata.

3 – Sistemul imunitar este slabit si starea de sanatate devine precara – de cele mai multe ori depresiile si deceptiile cauzeaza si probleme de sanatate nedorite. Cand aceste situatii se instaleaza este important sa cautam ajutorul potrivit. Cu cat mai mult amanam, cu atat ne supunem riscului de a ne imbolnavi. Recomandarea unui specialist in astfel de probleme poate fi un real folos in redobandirea linistii sufletesti atat de necesare, lucru pe care il pot confirma si expertii centrului PsihArt Bucuresti, un loc pentru tratarea unei game variate de probleme psihologice despre care poti afla mai multe accesand www.psihart.ro.

4 – Nimic nu iti mai face placere – atunci cand activitatile care candva iti faceau placere acum sunt lipsite de farmec, inseamna ca treci printr-o situatie precara. Ca sa iti recapeti interesul de altadata fata de citit, iesiri sau orice alte hobby-uri ai avea, ia legatura cu un psiholog in care stii ca poti avea incredere si destainuie-te acestuia. Nici nu iti poti imagina cat de mult te poate ajuta sa revii la starea de dinainte de a te lasa coplesit de probleme, de neimpliniri sau deceptii.

5 – Prietenii iti spun mereu ca pari abatut – daca cei cu care iti petreci de obicei timpul iti fac remarci constante legate de faptul ca ai devenit prea ingrijorat si ganditor, este bine sa iei in considerare ajutorul unui terapeut. Poate ca exact acesta te va ajuta sa te regasesti, sa redevii prietenul pe care il stiau inainte de a te lasa coplesit de probleme si griji.

Ai deci in vedere aceste semne atunci cand te simti abatut si coplesit de probleme. Desi primul pas in aceasta directie poate fi mai dificil, apoi vei fi recunoscator fata de tine si de decizia luata.