Ai condus fara permis? Cauta avocatul pentru infractiuni rutiere

Posted by

In principiu, toata lumea, conducerea unui autovehicul fara permis valabil constituie infractiune si se pedepseste conform legii. Sunt situatii in care acest lucru se intampla. Prins la volan, fara posibilitatea de a dovedi dreptul sau de conducere, conducatorul auto va fi pus sub invinuire de fapte penale. Daca esti intr-o astfel de situatie, iata ce trebuie sa stii!

Mai intai de toate, ca ai nevoie de un avocat infractiuni rutiere. Stiai ca in Romania unele dintre cele mai frecvente infractiuni savarsite sunt cele rutiere? In plus, suntem, din pacate, fruntasi intr-un top european privind numarul de accidente rutiere.

Ce risti atunci cand conduci fara sa ai permis valabil

Asa cum spunea legea actuala, sa conduci un autovehicul fara sa ai permis inseamna riscul de a fi sanctionat cu inchisoarea. Pedeapsa aplicata poate fi de minim un an si maxim 5. Iar daca se intampla sa fii oprit in trafic si la un control de rutina politistul depisteaza ca ai consumat alcool, ar fi bine sa chemi imediat si avocatul. Vezi aici detalii.

Crezi ca daca nu a avut loc un accident si mai ales unul grav, faptul ca ai incalcat legea te scuteste partial de pedeapsa? Gresesti! Raspunderea penala nu este conditionata de producerea unui accident cu pagube materiale. Sanctiunile ce vor rezulta trag un semnal de alarma asupra faptului ca astfel de actiuni sunt pericole pentru siguranta circulatiei.

Cum gasesti un avocat care sa te reprezinte in astfel de cazuri?

Suntem influentati adesea despre cazurile similare pe care un avocat le-a avut. Asadar spetele sale, istoricul sau in domeniu, au un cuvant de spus. Mai apoi, am putea cere pareri ale celor care au mai colaborat cu persoana in cauza, recenziile sunt intotdeauna un barometru privind calitatea serviciilor prestate.

La fel de important este de asemenea ca avocatul in cauza sa faca parte din barou, iar acest lucru poate fi verificat foarte simplu. Conteaza sa aiba cunostintele necesare, dar in egala masura sa poata sa te reprezinte in fata organelor competente.

Poate ca nu departe de lista de interese este onorariul pe care il percepe. Dupa caz, ar putea fi stabilit un onorariu pentru actiunile in sine si un altul pentru clauza de castig. Cat te va costa sa lucrezi cu un anumit avocat nu putem spune, fiecare caz este diferit si costurile implicate sunt pe masura. Vei afla insa astfel de informatii dupa prima vizita.

Consilierea este primul pas pentru a intelege situatia ta juridica

Mai mult decat atat, daca esti in dubii despre cum vei colabora cu un anumit avocat, va fi mai relevant pentru tine dupa consiliere. Modul in care vei intelege totul, cum ti se explica care sunt pasii juridici de urmat va spune totul despre cum vei colabora cu acel avocat in viitorul apropiat.

Revenind la cazurile de infractiuni rutiere, vei avea nevoie de un avocat, mai ales daca vei dori sa contesti deciziile, sa anulezi o amenda primita sau, cu atat mai mult, daca situatia ajunge in instanta.