Cat de important este un stil de viata sanatos?

Posted by

Am tot spus despre ce imi place si ce nu, dar pana acum nu am spus nimic despre felul in care ma mentin in forma. Si chiar daca sunt o devoratoare de dulciuri sa stiti ca si eu, ca orice alta persoana tin la silueta mea si imi fac griji ori de cate ori se mai adauga cate un kilogram sau doua. De altfel toate persoanele de sex feminin isi fac foarte multe griji in privinta celulitei, care se pare ca este o problema cu care ne confruntam indiferent de varsta.

Si poate ca pare putin dubios, dar aceasta celulita apare si pentru simplul fapt, ca noi nu mai avem suficient timp pentru a face si ceva miscare. Ca doar nu o sa ai un corp perfect daca nu faci miscare, nu patrezi un minim de regim alimentar si bineinteles nu depui nici un fel de efort pentru a te abtine de la acele obiceiuri care iti pot face rau si sunt nesanatoase.

De ce este importanta miscarea?

Este cea mai simpla intrebare pe care o trecem cu totii cu vederea. Nici macar nu suntem convinsi daca intr-adevar ne dorim sa aflam raspunsul la aceasta intrebare. Cred ca daca ne-am apleca mai mult asupra acestei probleme cu siguranta vom vedea care sunt efectele si care sunt daunele de care putem avea parte fara sa luam o decizie cat mai curand.

Iar pentru cei care spun frecvent ca nu au timp pentru miscare eu vin cu o solutie si le spun ca sunt destule aparate de fitness pe care le poti accesa de acasa fara sa fii nevoit sa mergi la o anumita sala. Pe de alta parte poti incerca si o bicicleta fitness. Eu fac sport cu o astfel de bicicleta si pot spune ca ma bucur de rezultatele pe care aceasta mi le ofera.

Dar pe langa minutele pe care le petrec in compania bicicletei pot spune ca mai fac si alte exercitii fizice care sa ma ajute sa ma mentin si cu care m-am si obisnuit. Spre deosebire de zilele in care nu faceam miscare, acum nu pot intreprinde nimic daca nu imi rezerv cateva minute si pentru mine pe care sa le dedic miscarii.

Si sa stiti ca nu este un lucru atat de rau ci din contra ma simt foarte relaxata si totodata starea mea de bine se vede de la distanta. Asadar nu va impotmoliti de cine stie ce treburi si acordati-va cateva minute pentru miscare.