Creta, una din destinatiile ideale pe taram grecesc – cum ajungi aici

Posted by

Una din bijuteriile Greciei, insula lui Zeus, este Creta. Este un loc pe care merita sa il descoperi, cel putin o data in viata. Si ca sa iti faci o idee despre ce gasesti aici, imagineaza-ti mancarea buna, leandri, putina istorie, ruine, traditii grecesti, miros de pin si orase cochete; adauga si ospitalitatea grecilor si ai reteta unui sejur perfect. Aici de fapt s-a nascut Grecia.

Cum ajungi cel mai usor in Creta

Pachetele turistice sunt foarte variate pentru aceasta destinatie. Multi prefera mai degraba oferte all inclusive Creta pentru a nu avea batai de cap cu alegerea meniului in fiecare zi sau cu nevoia de a se preocupa si de transport, aparte de cazare. Exista la www.ocaziituristice.ro variante pentru toate bugetele si preferintele.

Pentru a ajunge in Creta poti alege varianta zborului cu avionul, un drum nu foarte lung si mai ales confortabil. Exista din tara o singura cursa directa de la Ryanair catre aceasta destinatie. Vorbim despre un zbor direct o data pe saptamana. In rest, sunt curse charter, cu plecare din Iasi, Bucuresti, Cluj sau Timisoara. Acestea sunt parte din pachetele turistice cu cazare.

Un sejur Creta cu plecare din Bucuresti porneste de la 350 de euro de persoana. In functie de perioada aleasa si de alte detalii poti obtine un pret mai exact in cadrul paginii www.ocaziituristice.ro.

Cu avion Bucuresti-Creta este una din rutele mai convenabila, mai ales tinand cont de frecventa plecarilor. Sunt 4 curse per saptamana, in zilele de marti, miercuri, joi si sambata. La fel de avantajoasa este si plecarea de pe aeroportul din Cluj, de asemenea cu 4 zboruri per saptamana (marti, miercuri, vineri, sambata). Din Iasi sunt cate 3 zboruri pe saptamana pentru destinatia Creta (in zile de luni, marti si sambata), din Timisoara 2, doar lunea si joia.

Tine cont: sunt 2 ore de zbor cu avionul, una dintre cele mai rapide modalitati sa ajungi in Creta. Cu masina personala sunt si 26 de ore de condus, peste 1200 de km din Bucuresti. Ai de facut si transferul pe feribot.

In Creta sunt doua mari aeroporturi internationale si unul ceva mai mic, deci ajungi direct. Pachetul turistic ales ar trebui sa includa si transferul de la aeroport la locatia ta de cazare.

Timpul perfect pentru a vizita Creta

Ierni usoare, umiditate ridicata, in Creta verile sunt arzatoare, cu temperaturi de 30 de grade. Desigur ca in sezonul estival Creta este luata cu asalt de turisti, devine aglomerata chiar daca sunt zile cu peste 33 de grade. Sezonul placut continua pana in toamna, pana in luna octombrie. Pentru cei care isi doresc o excursie culturala, sa descopere Creta la pas sejurul poate fi planificat si in perioada de primavara de ce nu.