Când crezi că poți scăpa de situațiile tragice?

Posted by

De-a lungul timpului, noi ne-am învățat să ne cultivăm ideea că nimic rău nu se poate întâmpla nici în familia noastră, și nici în viețile apropiaților noștri. De fapt ne-am cultivat acest lucru pentru a putea scăpa de eterna senzație de neputință. Oare cam câți dintre noi nu au trecut prin diverse probleme, care au lăsat în urma lor adevărate cicatrici și care nu s-au mai vindecat niciodată?! Din păcate sunt momente în care nu avem puterea să conștientizăm cât de importantă este siguranța noastră, în primul rând, și ajungem să realizăm anumite lucruri pe care mai apoi să le blamăm.

De altfel ne dăm seama de greșelile noastre doar atunci când este mult prea târziu și mai ales atunci când ajungem să contractăm o firmă de pompe funebre, care să ne ajute în cazul unei înmormântări. Dacă tratăm toate aceste lucruri fix așa cum sunt ele înțelegem că unele aspecte sunt mult mai periculoase decât altele și nu putem să ne bucurăm la maximum de viață pentru că în general uităm esențialul. Uităm că trebuie să avem ceva mai multă grijă de noi, uităm cât de important este să ne acordăm timpul necesar pentru liniște și odihnă și într-un sfârșit uităm cât de importantă este viața noastră și de ce trebuie să ne iubim ceva mai mult.

Cu alte cuvinte s-ar putea să nu înțelegem mare lucru din toate acestea, decât după ce am trecut printr-o astfel de problemă sau printr-o situație asemănătoare. Cu toate astea ar trebui să luăm în calcul ceva mai mult vigilența și de asemenea ar trebui să știm că lucrurile importante pentru noi ar trebui să ne facă ceva mai conștienți de viața noastră. În altă ordine de idei, degeaba noi ne asumăm toată responsabilitatea din această lume, dacă atunci când ajungem în trafic spre exemplu se pot întâmpla lucruri nefericite. De aceea sunt atât de importante valorile pe care le avem și cu care plecăm de acasă în fiecare zi.

Dar, deși nu ne dorim pe stradă sau în orice loc ne-am afla, se întâmplă să nu fim singuri, iar accidentele în care putem fi implicați să nu fie întocmai din vina noastră. De aceea este foarte important ca mai înainte de toate să devenim niște persoane, oameni responsabili care atunci când se urcă la volan tratează mersul cu mașina și participanții la trafic cu seriozitate. De altfel știm deja că în trafic se pot întâmpla cele mai multe accidente fără doar și poate și fără să conștientizăm toate aceste aspecte.

Iar atunci când vreo instituție autorizată dorește să realizeze astfel de statistici în acest sens și le aduce în fața publicului larg avem tentația să credem că sunt mult prea multe cazuri și nu ne vine să credem toate acestea. Prin urmare înainte să luați măsuri sau decizii gândiți-vă dacă acestea sunt cele mai bune pentru voi și situațiile în care vă aflați la momentul respectiv.