Chiar daca nu mai avem foarte multe zile pana la Paste trebuie sa recunoastem ca cele mai multe gospodine muncesc de zor sa duca la bun sfarsit toate obiceiurile si traditiile. Si cu toate astea un aspect foarte important pe care orice gospodina il are in vedere este legat de decorarea oualelor pentru Paste. Si asta nu pentru ca asa scrie la carte sau ca pun mare pret pe traditie, ci mai degraba vor sa puna in practica toate acele lucruri noi pe care le-au descoperit de-a lungul timpului cu privire la vopsirea oualelor.
Si aici nu mai este cazul sa amintim de faptul ca in fiecare an gospodinele au la dispozitie noi si noi tehnici de decorare a acestor oua. Chiar daca o buna parte dintre acestea si nu neaparat cele de la tara merg pe ceea ce noi putem numi decorare naturala sunt si persoane care adopta tehnologiile mai noi sau acele tehnici care nu sunt neaprat naturale sau ouale nu sunt intocmai comestibile.
Iar cand fac referire la decorarea oualelor pe o cale naturala vorbesc de fapt de culoarea rezultata prin firbere a cojilor de varza rosie, sucul de morcov, cojile de la ceapa sau sucul rezultat prin fierbere de la urzici. Si dupa cum stiti pentru a pune in practica aceasta metoda de decorare naturala veti avea nevoie in primul rand de foarte mult timp la dispozitie. Cam la asta se rezuma metoda de colorare a oualelor pe o cale naturala.
Pe de alta parte daca veti dori ceva mai sofisticat puteti apela fara rezerve la tot ceea ce inseamna tehnica noua si mai mult decat atat va puteti bucura de imaginatia voastra. Iar acest aspect este foarte important avand in vedere ca va veti putea bucura de ceea ce creati. Si daca nu prea stiti cum puteti sa dati frau liber imaginatiei voastre in cele ce urmeaza v-am pregatit doua videoclipuri din care va puteti inspira.
https://www.youtube.com/watch?v=77YHFB_vpb4
https://www.youtube.com/watch?v=nNpLLAEBg-0&t=230s