De ce trebuie sa apelezi la firme de contabilitate?

Posted by

Am observat zilele trecute pe internet cateva nume de firme de contabilitate, ceea ce m-a facut sa ma gandesc la diferite chestiuni legate de acestea. Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar mi se pare ca in ultima perioada au aparut tot felul de firme de contabilitate, vorba acelei expresii populare – „s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie”.

Si aici nu ma refer stric la piata noastra de desfacere din Ploiesti, ci si la acele firme ce s-au dezvoltat in orasele mari precum: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov si lista poate continua. Ceea ce m-a surprins si nu neaparat intr-un mod negativ a fost denumirea pe care o au atunci cand le cauti in spatiul virtual.

Mai toate incep cam asa – firma de contabilitate Bucuresti sau Ploiesti sau orasul din care apartii si faci cautarea. Pe de alta parte cand te gandesti la o firma de contabilitate te gandesti la toate acele calcule, rapoarte si tot ce tine de functionarea eficienta a unei afaceri.

Spre exemplu nu stiu cati dintre voi s-au gandit la acel om care se ocupa de contabilitate financiara. Pe zi ce trece ma conving tot mai mult ca in astfe de domenii intalnesti doar oameni preocupati de acest lucru si care la un moment dat sa vina in ajutorul tau pentru a-ti transmite toate acele informatii de care tu ai nevoie si nu ai de la cine altcineva sa le ei.

Si sunt destul de multe situatii, mai ales cand pornesti o afacere, in care ai nevoie de un astfel de om care sa te ajute, care sa te sprijine si sa-ti dea cele mai utile sfaturi care sa-ti puna afacerea pe picioare si sa ti-o dezvolte. Oricat ar spune unul si altul ca se pot descurca singuri, ca nu au nevoie de astfel de firme sau de oameni care sa se ocupe de afacerea lor nu pot avea succesul acelor oameni specializati.

Pana la urma ar trebui sa constientizam cu totii cat de importanta este o firma de contabilitate si cata nevoie putem avea, intr-un anumit punct, de o persoana specializata, calificata in acest domeniu vast al numerelor precum contabilitatea.