studenti

Despre locurile de munca ale studentilor

Posted by

Am avut senzatia ca am mai discutat despre acest subiect cu mult timp in urma, dar mi-am dat seama ca au fost doar cateva idei asternute pe aici, pe undeva. In cazul de fata nu as vrea sa spun ca cineva se indreapta pe un teren minat, in care totul nu pare ceea ce este, dar nici nu vreau sa fac acuzatii nefondate.

Doar ca in ultima perioada am urmarit ceea ce se intampla pe piata locurilor de munca si ceea ce se intampla cu tinerii care si-au terminat studiile, dar si cu cei ce abia le-au inceput.

Studentii si problema locurilor de munca

In mare nu cred ca mai este nevoie sa mai pun si eu paie pe foc, dar o mare parte dintre acesti tineri nu au unde se angaja. De fapt problema este cu totul alta. Tinerii care intotdeauna stiu ce vor nu se vor da la o parte din munca lor si vor ajunge acolo unde isi doresc indiferent de toate situatiile la care sunt supusi.

Pe de alta parte, legat tot de acesti tineri ar trebui sa fim realisti si sinceri, caci tot ei sunt cei care pleaca sa studieze in strainatate si de obicei raman pe acolo. Iar cei ce raman sunt acei tineri care nu au suficiente resurse financiare sau cei care nu si-au dat suficient interesul pentru studii.

De ce nu isi gasesc anumiti studenti un loc de munca?

Nu as fi vrut sa intru in detalii in ceea ce priveste acest subiect, dar nici nu pot trece cu vederea anumite lucruri. Mai cu seama ca inca mai exista acea categorie de studenti mofturosi care nu vor orice tip de slujba si care nu sunt dispusi sa inceapa cu un loc de munca rezonabil. Ei isi doresc mereu altceva si de ce nu acel ceva pe care il obtii cu foarte multa munca.

Nu poti sa ocupi un loc de munca pe care ti-l doresti fara sa muncesti sau fara sa faci sacrificii pentru ceea ce iti doresti. De obicei, tinerii care apartin acestei categorii de studenti nu prea se agita pentru a face ceva cu viata lor. Ba mai mult decat atat, o parte din ei sunt obisnuiti sa apeleze la veniturile parintilor ori de cate ori au nevoie. Pana la urma nu-i ceva de judecat, dar sa fim seriosi nu poti trai asa la nesfarsit.

Ai nevoie de o slujba si nu vei putea obtine o slujba buna daca nu te straduiesti pentru ea. Sau mai exista locuri de munca in care poti sa faci bani foarte simplu si usor, asa cum mai spune gura targului, doar ca nu o sa ajungi sa te informezi de pe Live Studio pareri, caci nici asta nu-i cea mai buna solutie.

Nu stiu cati dintre voi stiti ce aveti de facut sau v-ati facut deja planuri pentru viitorul vostru, dar sper sa nu va lasati influentati de fel si fel de lucruri ce ar putea sa aiba un impact negativ asupra voastra. Voi stiti mai bine ceea ce va doriti si unde vreti sa ajungeti.