Iata cum compresorul auto de la perneauxiliare.ro poate regla in mod optim presiunea din anvelope

Posted by

Atunci cand detii un autoturism, este important sa fii pregatit pentru diverse situatii neasteptate pe drum. Un compresor auto este un echipament esential pe care orice sofer ar trebui sa il aiba in masina. Acest dispozitiv simplu, dar util, poate face diferenta intre o calatorie fara griji si o situatie neplacuta pe marginea drumului.

Bineinteles, este necesar sa existe si un magazin de unde sa poti achizitiona un asemenea instrument, iar o recomandare in acest sens este perneauxiliare.ro, unde vei gasi o gama larga de accesorii auto, inclusiv perne pe aer pentru suspensia masinii.

Descopera in urmatorul articol informatii pretioase referitoare la importanta pe care o are compresorul auto si avantajele care insotesc achizitionarea acestuia.

Ce este un compresor auto?

Pentru inceput, un compresor masina este un instrument destinat cresterii sau scaderii presiunii pentru a deplasa fluide, inclusiv gaze sau vapori. Functionarea sa consta intr-un schimb de energie intre dispozitiv si aer, generand ceea ce este cunoscut sub numele de energie de flux si crescand presiunea. Acest instrument este conectat la bricheta vehiculului si, astfel, ofera posibilitatea de a transporta un control constant asupra presiunii pneurilor.

Compresoarele auto au aparut pentru a inlocui pompele manuale de aer. Design-ul unui compresor face ca acesta sa poata fi transportat cu usurinta in portbagajul vehiculului, iar unele compresoare sunt atat de compacte incat se potrivesc in torpedou.

Cum se foloseste?

O metoda aparuta recent pe piata este compresorul digital, instrument portabil versatil, proiectat pentru a satisface nevoile tale de umflare a anvelopelor in orice moment si in orice loc, oferindu-ti o solutie eficienta in situatiile de urgenta sau pentru intretinerea permanenta a presiunii anvelopelor.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci inainte de a incepe procedura in sine este sa setezi presiunea corecta a rotilor. Ulterior, poti salva aceasta valoare in sistemul de memorie, astfel incat sa stii data viitoare ce nivel de presiune vei introduce. Apoi, conecteaza duza compresorului la intrarea de aer a jantei. Dupa ce verifici daca sincronizarea a fost efectuata, calculatorul va incepe sa regleze presiunea. De regula, majoritatea compresoarelor digitale se opresc atunci cand ating nivelul stabilit.

Utilizarea compresoarelor manuale este, de asemenea, usoara, in locul ecranului digital existand un ceas. Conectarea se face la priza masinii, iar duza compresorului se pozitioneaza in supapa jantei.

Care sunt avantajele achizitionarii unui compresor auto?

Modul portabil in care sunt concepute compresoarele auto reprezinta principalul avantaj, iar, in plus, sunt usor de utilizat. Chiar daca la o prima vedere, compresorul digital poate parea sofisticat, odata ce incepi sa il utilizezi, vei observa cat de simplu este.

  • Siguranta soferului si a celorlalti participanti la trafic

Utilizarea in mod regulat a compresorului pentru a mentine presiunea adecvata a aerului in anvelope contribuie la imbunatatirea sigurantei rutiere. In acest mod, atunci cand presiunea este la un nivel optim, anvelopele ofera o rezistenta mai mare la inaintare, reusind sa prelungeasca durata de viata a pneurilor.

  • Capacitatea de memorare – in cazul compresorului digital

Dupa cum a fost mentionat si in randurile de mai sus, compresorul digital poate permite programarea presiunii din pneurile autoturismului. Bineinteles, te va scuti de vizita la o vulcanizare pentru a verifica starea anvelopelor, intrucat o poti face de unul singur, rapid.

  • Ajuta la verificarea presiunii pneurilor motocicletelor si bicicletelor

In cazul unei motociclete, presiunea incorecta a pneurilor are un efect mult mai vizibil si periculos intrucat afecteaza stabilitatea acestora intr-o mai mare masura, in special la franare sau in viraje. Similar se intampla in cazul bicicletelor sau ATV-urilor, unde lipsa presiunii din pneuri duce, implicit, la o stabilitate scazuta a vehiculului.

Din acest motiv, este indicat sa ai intotdeauna la indemana un compresor auto digital. Fiind portabil, il poti transporta oriunde, iar atunci cand il depozitezi in masina, acesta nu ocupa mult spatiu si nici nu adauga o greutate mare.

  • Ocupa putin spatiu si are o conectare usoara

Dupa cum a fost amintit si mai sus, compresorul auto se conecteaza la priza masinii, astfel incat sa nu fie nevoie de o priza electrica interna. Este suficient sa apesi un singur buton, atat la inceputul procedeului, cat si la finalul acestuia, cand presiunea a atins nivelul dorit.

Asadar, iata cateva motive pentru care merita sa achizitionezi un compresor auto, in cazul in care nu ai facut-o deja. Pentru detalii suplimentare acceseaza pagina oficiala.

Contact:

Suceava, Aleea Jupiter, nr. 8

0744 870 142

office.perneauxiliare.ro@gmail.com