Jantele auto contrafacute si pericolele lor

Posted by

Jantele auto sunt in prezent o optiune rapida prin care va puteti imbunatati aspectul si performanta masinii. Insa procesul acesta poate duce la defectiuni majore daca nu achizitionati jante auto de calitate de la producatori renumiti sau de la reprezentanta. O modificare importanta ce trebuie facuta daca va cumparati jante aftermarket, in special daca au ET sau J diferit fata de cele cu care vine masina, este sa va asigurati ca aveti prezoanele potrivite (indeajuns de lungi) sau daca aveti nevoie de inele de echilibrare.

Multi soferi cumpara un set de jante copiate dupa cele originale, fake in termeni populari, pentru ca sunt la un pret mult scazut in comparatie cu cele “originale”. Insa asta poate duce la multe probleme, unele chiar grave in timp. Motivul este simplu, nu exista un control al calitatii amanuntit sau orice tip de control al calitatii la fabricarea jantelor “fake”. Acestea au in compozitie de multe ori mult mai putin aliaj, ceea ce le face instabile la viraje sau la condusul cu viteza.

O alta urmare ce poate produce accidente grave o reprezinta fisurarea rapida a jantelor. Din cauza amestecului slab de aliaj, jantele nu rezista la un soc mecanic puternic, care se intampla deseori pe strazile din tara, cand luati un canal sau o groapa mai mare cu viteza. In cazul unei situatii grave, janta se poate fisura sau chiar rupe complet, ducand la un accident grav si costuri de reparatie majore.

Siguranta la volan

Trebuie sa luati in considerare aceste aspecte, pentru ca sigurana la volan este cruciala. Un set de jante trebuie sa va imbunatateasca performanta masinii si sa mentine siguranta condusului la cote maxime. Nu este recomandat sa optati pentru jante replica dupa cele originale, fie ca vorbim de jante aftermarket, precum OZ, Sparco sau BBS, dupa care se fac replici, sau jante de Audi, BMW sau Mercedes, dupa modelele originale

Jantele impreuna cu anvelopele alcatuiesc sistemul de rulare al masinii, singurul contact pe care masina il are cu asfaltul, de aceea este esential sa aveti grija ce jante auto cumparati, fie ca doriti sa cumparati jante online sau de la un magazin clasic. Informati-va mereu cu privire la magazinul din care alegeti pentru a fi siguri ca primiti jante de calitate si originale.