Nevoia de un imprumut sau de un credit de nevoi personale

Posted by

Care ar fi motivul pentru care ai apela la un credit doar cu buletinul? De foarte multe ori nu prea suntem capabili sa intelegem diferitele motive, ce ii fac pe o parte dintre noi sa accepte aceasta alternativa si de foarte multe ori avem senzatia ca alegerile acestora sunt foarte gresite si de neinteles pentru noi, cei care nu avem nici o legatura cu acest tip de imprumut rapid.

Nu este nimic rau in a face un imprumut, doar ca vremurile in care traim nu prea ne permit sa ne indreptam catre astfel de alegeri. Cei care nu au nici un fel de probleme cu banii, si al caror salariu este destul de bun nu vor intelege niciodata problemele acestor oameni, care sunt nevoiti sa traiasca dintr-un imprumut in altul. Cat despre alegerile lor, acestia nu ar trebui judecati, in special daca fac parte din tipologia oamenilor care intr-adevar sunt muncitori, dar salariul este unul mic si insuficient.

Si da, acest lucru nu este de condamnat, mai degraba ar trebui sa-i respectam pe cei care muncesc pe branci si incearca din rasputeri sa duca un trai normal. Cum aminteam si mai devreme, in paragraful de mai sus motivele pentru care acesti oameni apeleaza la credite sunt bine intemeiate. Mai ales daca aveti in vedere ultimul val de scumpiri din aceasta perioada.

Si in plus de asta ar trebui sa ne gandim la faptul ca iarna ne bate la usa, iar nevoile din aceasta perioada sunt mult mai mari. In special daca vorbim despre incalzirea locuintelor si apartamentelor. Pana si cei mai in varsta recurg la imprumuturi pentru a putea depasi cu brio sezonul rece, chiar daca stiu ca pe timp de vara vor tinde catre economii drastice… Si uite asa istoria se repeta in fiecare an.

Cel mai rau este atunci cand iti dai seama ca pentru o parte dintre oamneii, dintre batranii, alte variante nu prea exista, decat cea a imprumuturilor. De aceea vom observa de nenumarate ori ca aceasta categorie de oamenii este una dintre cele mai sarace (vorbind din perspectiva  strict financiara), care abia daca isi duc viata de pe o zi pe alta. Probabil ca ai observat si tu nenumaratele cozi, in momentul in care un anumit produs are parte de reducere.

Si daca ai fi fost atent la aceste cozi ai fi observat ca majoritatea acelor oameni erau in varsta. Deoarece nu isi permit alimente foarte scumpe sau anumite obiecte la un pret prea ridicat. Iar daca vei avea curioazitatea sa vorbesti cu unul dintre ei vei observa ca pentru ei si alimentele care noua ni se par esentiale pentru ei sunt costisitoare si sunt nevoiti sa reduca si din acestea. Asadar cred ca acum este destul de clar de ce aceste persoane apeleaza la diverse credite si imprumuturi.