„Person of Interest” inspirat din realitate?

Posted by

Din seria filmelor pe care le-am vazut in ultima vreme, amintesc de Person of Interest, serial care mie mi-a placut in mod deosebit, nu numai datorita jocului actorilor, cat mai ales datorita tematicii filmului.

Pe scurt, un geniu in computere, Harold Finch (Michael Emerson), crease pentru guvern o masinarie capabila sa acumuleze informatii prin care sa se depisteze actele de terorism, inainte ca ele sa aiba loc. Initial, masinaria alegea doar informatiile relevante (acte de terorism), iar pe cele irelevante (acte de crima etc.) le stergea la sfarsitul fiecarei zile. Masinaria lua astfel de decizii pe baza tuturor imaginilor pe care le „vedea” prin intermediul camerelor de securitate amplasate oriunde, cat si pe baza vocilor persoanelor surprinse pe camere. Finch isi da seama ca informatiile irelevante nu sunt chiar atat de irelevante, asa ca, inainte de a disparea din vizorul guvernului, isi lasa o portita in sistem, prin care masinaria extragea numarul de asigurare sociala al persoanei centrale implicata intr-o crima, persoana care putea fi victima sau faptas. Finch angajeaza un fost agent CIA, John Reese (James Caviezel) sa-l ajute sa previna astfel de crime.

Filmul a ajuns la sfarsitul primului sezon.

Acum, vizavi de Masinaria creata de Finch, vazand astazi un filmulet realizat de Coca Cola (pe care il puteti vedea mai jos), care vrea sa puna intr-o lumina pozitiva existenta camerelor de securitate din diverse locuri, indemnandu-ne sa privim lumea diferit, ma intreb inca o data daca nu cumva aceasta Masinarie exista si in realitate, mai mult sau mai putin asemanatoare cu cea din serial. Dar daca exista, aceasta nu invadeaza viata privata?

Fiecare episod incepe cu: You are being watched. The government has a secret system, a machine that spies on you every hour of every day.

Ramane intrebarea: Realitate sau fictiune?

2 comments

  1. Și eu urmăresc serialul, teoretic dacă există mașinăria, ei lucrează doar pe teritoriul unui oraș, nu pe toată america.

  2. Interesanta descriere a serialului,o sa il caut si eu pe internet sa il descarc!Aseara am pierdut o gramada de timp cautand un film bun!

Comments are closed.