Tapetul – cea mai inspirata alegere din ultimii ani

Posted by

Cu totii stim ca design-ul interior nu doar ca ne influenteaza considerabil starea de spirit, insa ne face sa ne simtim extraordinar de bine atunci cand ne primim musafirii si ne felicita pentru alegerea facuta. Indiferent de tipul de mobilier ales, ori de micile detalii ce intregesc decorul spatiului, peretii, datorita suprafetelor mari, joaca un rol esential in crearea unei incaperi absolut fermecatoare, primitoare si elegante. Cea mai buna alternativa prin care se poate schimba complet design-ul interior al oricarui spatiu este cel de a opta pentru tapet.

In anul 2016, la fel ca in anul ce urmeaza, tapetul reprezinta o ultima tendinta in materie de design interior. Rolul decorativ al acestuia este atat de semnificativ, incat optiunile sunt extrem de diversificate, preturile asemenea, iar efectul de senzatie. De altfel, chiar si atunci cand e aplicat doar pentru un singur perete, spatiul va fi unul cu totul schimbat. Acesta poate aduce o pata de culoare oricarei camere, insa in acelasi timp se poate incadra perfect in nuantele din interior. Astfel, ramane la latitudinea fiecaruia alegerea tapetului dorit in functie de culoare, textura sau model. Totusi, acesta trebuie sa difere in functie de spatiul in care este instalat – in dormitor, living room, hol si asa mai departe. Ideea de baza este ca materialul se comporta extrem de bine in multe situatii, de altfel nu e de mirare ca e utilizat atat in spatii publice, cat si in cele private.

De altfel, doar in cadrul paginii web www.xtdeco.ro te vei putea pune la curent cu ultimele tendinte in materie de tapet, insa ai ocazia sa le si achizitionezi atunci cand ai gasit ceva potrivit pentru a-ti completa spatiul dorit.

Cat tapet cumparam?

Multe persoane fac marea greseala de a achizitiona tapetul in functie de lungimea si latimea peretelui – de multe ori, in cazul decupajelor se pot pierde cativa centimetri, aspect ce ar urati aspectul peretelui, din moment ce nu e acoperit corespunzator de tapet. Asadar, ideal este sa adaugi un supliment de 20% pentru a nu exista posibilitatea ca materialul sa nu acopere complet spatiul dorit.

Reguli generale in alegerea tapetului

Daca incaperea ce urmeaza sa fie decorata cu un tapet este destul de mica, este indicat sa eviti imprimeurile foarte mari, precum si culorile foarte inchise. Asta nu doar ca va crea iluzia unui interior mult mai mic, insa aglomerarea spatiului vizual nu va imbunatati starea de spirit celor care isi petrec timpul acolo. Asadar, indicat e sa optezi pentru motivele fine si delicate si nuantele mai deschise.

Pentru un efect de senzatie ce va crea iluzia unei incaperi mult mai mari, alegerea unui tapet cu reflexe metalice reprezinta cea mai buna alegere – acesta va reflecta lumina si va oferi senzatia unui spatiu larg.

Daca iti doresti sa afisezi tabloul tau preferat pe perete, iti recomand sa optezi pentru un tapet simplu, care sa fie lipsit de prea multe modele. In acest fel vei evita sa creezi un design absolut haotic.

fototapet_hora_-_fototapet-_design_romanesc-_doar_la_xt_deco-_personalizat-_rebel_walls-3643-cr-568x568

Este usor de aplicat un tapet?

Aplicarea tapetului nu este o misiune imposibila pentru nimeni, insa este recomandata cererea ajutorului unui specialist care sa duca la bun sfarsit acest proces. Acesta va trebui sa uniformizeze materialul pe perete, astfel incat efectul sa fie unul cu adevarat de senzatie. Atunci cand nu este aplicat corespunzator, rezultatul final va fi de-a dreptul dezastruos, oricat de calitativ sau de frumos ar fi tapetul.

In plus, atunci cand soliciti ajutorul unui specialist, acesta va veni insotit de ustensilele necesare ce il vor ajuta sa isi duca treaba la bun sfarsit intr-un timp cat mai scurt. Asadar, pentru a evita sa creezi un dezastru, iti recomand sa lasi aceasta misiune in mainile unei persoane pricepute.

Fie ca optezi pentru stilul clasic, vintage, retro, romantic, fresh sau modern, xtdeco.ro te va ajuta sa iti amenajezi spatiul dupa bunul tau plac.