Te atrag cartile motivationale?

Posted by

Cam cate persoane mai citesc in ziua de astazi de la sine, fara sa-i oblige cineva sau ceva. Stim cu totii si nu mai este cazul sa  spunem ca in prezent din ce in ce mai putine persoane isi mai fac timp pentru cititul cartilor. Si desi aceasta cultura la  noi nu este foarte dezvoltata, as spune eu nu prea se iau in calcul astfel de lucruri, inca mai gasesti persoane ce iti selecteaza cu pricepere lectura.

Spre exemplu am observat ca sunt persoane ce isi doresc sa citeasca diverse carti motivationale sau cele pentru dezvoltare personala. In mare parte cam aceste doua ramuri au devenit cele mai cautate, ca sa nu mai vorbim despre cartile de specialitate care intotdeauna au avut un atu, indiferent ca vorbim de cele in format electronic sau de cele fizice pe care le poti rasfoi linistit.

Insa asa cum am spus si mai devreme sunt persoane ce isi doresc mai mult acele carti motivationale si asta pentru ca ii poate indruma in anumite privinte  si de ce nu le poate da o alta perspectiva asupra lucrurilor. Pe de alta parte nu ar fi rau nici daca ai incerca sa citesti si carti de dezvoltare personala si asta pentru ca vei observa ca in scurt timp iti vei contura o altfel de idee despre ceea ce se intampla in jurul tau si vei stii ce tip de decizii sa iei atunci cand este cazul.

Si da, poate ca nu lipsesc nici acele persoane ce cred ca cititul nu este nimic mai mult decat o corvoada, insa daca vei incerca sa iei din societate doar elementele pozitive si bune pentru tine vei observa ca nu vei avea nimc de pierdut, ci numai de castigat. Si pentru ca in mare parte am vorbit despre cartile motivationale de curand am gasit cateva titluri interesante ce te pot pune pe ganduri si chiar sa te faca sa citesti.

Iar titlurile care mie mi-au atras atentia sunt urmatoarele:

  • „Atitudinea este totul” de Jeff Keller;
  • „Forta entuziasmului” de Norman Vicent Peale;
  • „Cei sase  stalpi ai increderii de sine” de Nathaniel Branden;
  • „Puterea magica a gandului” de David J. Schwartz;
  • „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle;

Bineinteles ca daca esti pasionat de aceste carti probabil ca tu le-ai citit deja sau poate ca ai altele la fel de interesante sau poate chiar mai bune. Pana una alta sunt curioasa cam cati dintre voi vor citi aceste carti sau cati vor cauta cateva informatii despre acestea.