Calatorie in jurul lumii

Posted by

 Unul din hobby-urile mele este sa calatoresc. Dar atat de mult ca acum, nu m-am gandit ca voi calatori anul acesta. Pentru ca am ajuns undeva, pe la capatul lumii, in Japonia. Calatoria am planuit-o de vreo sase luni. Bilete de avion, bilete de tren (Japan Rail Pass), cazare hotel, obiceiurile japonezilor, de la cele culinare, pana la cele culturale, pe toate le-am studiat inainte de a pune piciorul pe pamant japonez.

Culmea e ca, inainte de asta, a trebuit sa fac fatza si primei mele calatorii cu avionul, si nu asa, putin, ci 3 ore jumatate pana la Londra si inca 11 ore pana la Tokyo (compania aeriana a fost British Airways, de aceea a intrat Londra in itinerariu; zbor direct Bucuresti-Tokyo nu exista). Mi-era un pic teama, ca imi zisese Dragos ca o sa ametesc, chestii d-astea. Pe ruta Bucuresti-Londra, experienta cu un Airbus, care e mai micut, a fost frumoasa. Nu mi-a fost rau nici la decolare, am avut si priveliste frumoasa, ca a avut Dragos grija sa ma puna la geam. De la Londra, avionul a fost un Boeing, adica un avion imens, care am crezut ca n-o sa-mi faca probleme. Si primele 8 ore a fost ok. Pentru a trece mai repede timpul, la dispozitie am avut un mic monitor pe care m-am uitat la 2 filme, am ascultat muzica, am invatat putina japoneza, jucandu-ma la un joc interactiv, ca doar trebuia sa stiu si eu macar cum se numara pana la 20 (1- ichi, 2 – ni, 3 – san, 4 – yon, 5 – go, 6 – roku, 7 – nana, 8 – hachi, 9 – kyuu, 10 – juu, 11 – ichi juu etc.) si cateva cuvinte de baza (multumesc – arigato, buna ziua – kon’nichiwa, la revedere – sayonara, pisica – neko, doctor – isha) in limba tarii pe care urmam sa o vizitez; apropo de asta, unele cuvinte sunt „furate” din engleza: lingura (spoon), furculita (fork), cutit (naif :D). Probabil din cauza ca ei au descoperit lingura, furculita si cutitul mult mai tarziu. Spre finalul calatoriei insa, n-a mai fost asa de bine, mi-a fost destul de rau, probabil oboseala, mancarea, fusul orar si faptul ca n-am putut sa dorm si-au spus cuvantul.

In zilele urmatoare, o sa incerc sa povestesc cat mai amanuntit aventurile noastre din aceasta tara si viata celor de aici.