Jocurile Olimpice 2012: Suntem mandri de sportivii nostri!

Posted by

Intotdeauna i-am apreciat pe cei care duc numele tarii noastre peste hotare si ne fac sa fim mandri ca suntem romani. Pentru ca, cel putin in ultima vreme, daca luptele politice ne-au facut sa ne fie rusine ca suntem condusi de astfel de oameni, macar cu sportivii nostri olimpici sa ne mandrim, plus toti tinerii care au castigat la diverse competitii internationale (matematica, fizica etc.).

 

 

Cand scriu acest articol, are loc inchiderea Jocurilor Olimpice de la Londra. In urma competitiilor, Romania s-a clasat pe locul 27, cu noua medalii (doua de aur, cinci de argint si doua de bronz), si anume: aur – Alin Moldoveanu (tir) si Sandra Izbasa (sarituri); argint – Alina Dumitru, Corina Caprioriu (judo), Roxana Cocos (haltere), echipa masculina de sabie, Catalina Ponor (sol); bronz – echipa feminina de gimnastica si Razvan Martin (haltere).

La ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, Conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) a decis ca gimnasta Sandra Izbasa sa poarte drapelul Romaniei.

Am urmarit live doar competitia feminina de gimnastica, dar pot sa spun ca in momentele acelea, am fost cu trup si suflet alaturi de fetele noastre si, chiar daca mi s-a parut ca de multe ori au fost nedreptatite la diverse aparate (exemplu, sarituri Catalina Ponor), in inimile noastre, ale romanilor, ele raman cele mai talentate.

Chiar daca unii nu au stiut sa aprecieze munca depusa de acesti sportivi premiati, dar si de toti cei care au participat la aceste jocuri dar n-au reusit sa se clasifice pe primele trei locuri, eu pot sa spun ca sunt mandra de toti, pentru ca e mare lucru sa te numeri printre olimpicii mondiali, indiferent pe ce loc te-ai situa!

Aducem Romania acasa!” acum, cu multa mandrie, alaturi de BlogalInitiative si de brandul romanesc Gerovital, sponsor principal al echipei olimpice a Romaniei; sustinerea acesteia s-a facut pe pagina de Facebook si Twitter. Pana astazi, Gerovital a avut si o campanie promotionala „Aur, argint si un bronz perfect”.

Eu ii apreciez pe toti sportivii nostri si le multumesc ca ne-au facut cunoscuta tara, prin munca lor.

De fapt, (unii ca) ei ne fac sa iubim Romania!