Cat valoreaza sanatatea ta?

Posted by

Iubesc calatoriile! Tocmai de aceea mi-am ales un job care sa-mi permita sa calatoresc foarte mult si sa pot vizita locuri la care, pana nu demult, doar visam. Cu toate astea, mi-am dat seama ca trebuie sa am ceva mai multa grija la cateva lucruri esentiale pentru fiecare calatorie in parte (in special cele de business, unde timpul e scurt si avem o multime de activitati de facut). Am observat ca primul si cel mai important lucru este asigurarea medicala de sanatate cu acoperire internationala. Pentru mine, aceasta este extrem de importanta… de fapt sanatatea mea este cea mai importanta si aleg sa platesc pentru a preveni situatile neplacute. Nu se stie niciodata ce se poate intampla intr-o vacanta sau in oricare alta calatorie. In plus, in cazul in care chiar se intampla ceva neasteptat, pot aparea costuri neasteptat de mari. Din acest motiv, incheind o asigurare de sanatate internationala, previn mare parte din probleme.

E mult mai bine sa pleci in calatorii lasand grijile deoparte, indiferent ca vorbim despre sanatate sau orice alt tip de griji. In acest mod am invatat sa ma respect pe mine, dar si sanatatea mea. Si cred ca pentru fiecare dintre noi sanatatea reprezinta o prioritate in fiecare moment al vietii, cu atat mai mult in calatorii. Am avut o perioada in care mi-am tot spus ca este mult mai important sa stiu ca ma pot proteja de orice risc, decat sa am neplaceri exact atunci cand nu mi le doresc si cand am foarte multe de rezolvat.

Nu vreau sa cred ca pot avea de suferit, in timp ce calatoresc, de aceea imi place sa evit toate aceste probleme. In plus de asta, am invatat ca pentru sanatate pretul nu mai este demult un impediment sau acel ceva pe care sa nu-l poti trece pe lista de prioritati. Nu am crezut ca sunt atat de multe persoane care sa-mi spuna ca „o asigurare de sanatate costa foarte mult si nu cred ca ti-ar fi de mare folos”. Eu am tot spus si la prietene si acelor persoane pe care le cunoasc, faptul ca isi pot face o asigurare medicala personalizata, in functie de nevoile lor, care sa acopere cel putin o parte din nevoile lor. Si totusi raman de parere ca mai bine te focalizezi pe prevenire, decat pe tratare, dar fiecare stie ce este mai bun pentru el si pentru viata sa.

Eu nu vreau sa-mi mai fac griji inutile, de aceea imi place sa actionez in cel mai prompt mod. Indiferent ce mi-ar spune alte persoane, pentru mine este foarte importanta siguranta mea si a celor apropiati. Nu stiu cati dintre voi iau asemenea decizii sau ce preferinte aveti, dar mie imi place sa traiesc in siguranta si intr-un mediu sigur.